2024. 8. Adrienn, Mária

Sport

Döntőztek Tiszaújvárosban

Mogyi SE facebook oldala | 2024. Július 09. 07:42:44 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Mogyi SE facebook oldala

Az elmúlt hétvégén lezajlott Magyarország legmagasabb szintű triatlon utánpótlás versenye a tiszaújvárosi Junior Európa-kupa, illetve a Magyar Utánpótlás Gála. A lányoknál Koller Kamilla elsődleges célja a döntőbe kerülés volt. Nem könnyítette meg a dolgát, hogy három hete egy kerékpáros bukás során megsérült a keze és az Európa-kupát megelőző napig rögzítőt kellett viselnie. Ennek ellenére 29. helyen jutott a döntőbe a 74 induló közül, a még csak ifjúsági korú versenyző. A döntőben az úszására még rányomta a bélyegét a sérülés, de a futáson újra hatalmasat küzdött, és a 27. helyre futott fel, megjavítva előző napi teljesítményét. Ezzel kivívta a részvételt a szeptemberi ifjúsági Európa-bajnokságon, melyet Spanyolországban rendeznek.

A fiúk döntőjében Czigány Bánk Hunor képviselte a mogyis és magyar színeket. A szombati napon mutatott nagyszerű teljesítménye alapján 4. helyen jutott a döntőbe a 90 fős mezőnyből. Ismét remek úszást követően a kerékpáros bolyban ezúttal nem volt meg a kellő összhang és a döntő teljes mezőnye egyben szállt le a futáshoz. Ebből a futóversenyből végül 22. helyen érkezett a célba. Rajtuk kívül még négy mogyis versenyző indult az EK-n. Koller Száva is közel járt a döntőhöz, 14. helyen érkezett célba a 24 fős előfutamban. Csilics Márk is nagyot küzdött. A jó úszást követően a kerékpáron összeszedett hátrányt már nem tudta ledolgozni még egy remek futással sem és 17. lett a 30 fős elődöntőben. Székely Szabó Szilveszter is nagyszerűen helyt állva 24. helyen végzett előfutamában, míg élete első junior Európa-kupáján Negele László 26. lett futamában.

A Magyar Utánpótlás Gálán versenyzett serdülő lány kategóriában Engler Imola és Török Míra. Az országos ranglista legjobb 17 versenyzője próbálhatta ki a nemzetközi verseny helyszínét és szabályait. Egyesületünkből Imola 11. Míra pedig 17. helyen került be a meghívottak közé. Imola a verseny során megőrizte ezt a helyet és 11-ként futott be a célba. Míra pedig három embert megelőzve 14. helyezést szerzett. Hatalmas gratuláció illeti a versenyzőket, akik ebben a kánikulában, délben versenyezve mutattak fantasztikus teljesítményeket. Külön elismerést érdemelnek Lehmann Csongor, Szalai Fanni és Trungel-Nagy Zalán, akiknek köszönhetően háromszor is felcsendülhetett a magyar himnusz a junior Európa-kupán és a Világkupán. Köszönjük a szervezők nagyszerű munkáját is!

hozzászólok