2018. február 25. Mátyás

Sport

Döntős Bács - Kiskun megye!

Antal Tibor | 2017. december 04. 10:02:52 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

Az elmúlt hétvégén rendezték a megyei labdarúgó válogatottak régiós tornáit. Bács - Kiskun megye Békéscsabán vendégszerepelt, ahol a házigazdák mellett Pest, Csongrád és Jász - Nagykun - Szolnok megye legjobbjaival kellett megküzdeniük. Szombaton Csongrád ellen kezdtek a mieink és 2 - 1-es győzelmet arattak, majd Jász - Nagykun - Szolnokot is 4 - 2-re verték.

 

A csoportdöntőnek beillő találkozó vasárnap Békés megye ellen volt, és szabadszállási Máruska Vitalij góljával ezt is behúzta válogatottunk, így az utolsó Pest megye elleni derbi már csak presztízsrangadó volt, és itt 2 - 2-es döntetlen született. Ezzel a csapat bejutott az országos döntőbe, melyet a jövő hétvégén Pécsett rendeznek meg.

 

Fotó:kesport.hu

 

A válogatott teljesítményével tökéletesen elégedett volt a "szövetségi kapitány" Vanó Sándor, aki történetesen bajai, és jelenleg a Bácsalmási PVSE edzője:

 

- Magabiztosan nyertük meg az első három találkozót. Mindig mi szereztünk vezetést, és az ellenfelek csak szépíteni tudtak. A harmadik meccs, a Békés megyei volt gyakorlatilag a döntő, a negyedik meg azért volt fontos, hogy megőrizzük a veretlenségünket. Jövő héten szombaton Tolna megyével kezdünk, és ha sikerülne nyernünk, akkor másnap Győr - Moson - Sopron vagy Borsod - Abaúj - Zemplén lehetne az ellenfelünk a döntőben. Ellenkező esetben bronzéremért játszhatunk. A keretben annyi változás lesz, hogy csatlakozik hozzánk Valkai Tamás a KHTK-ból, aki több éve erősíti már a válogatottunkat.

 

A csoport végeredménye

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

A siker egyik részese volt a garai származású Princz Gilbert is, aki korábban megfordult Baján is, jelenleg pedig a Bácsalmáson focizik. Gilbert mind a négy mérkőzésen pályára lépett, és háromszor kezdő is volt.

 

- Jól éreztem magam nagyon a válogatottban, rendkívül jó csapatot hozott össze Sanyi bà! Nagyon jó közösséget alkotunk és ez a pályán is látszott szinte “meghaltunk” egymásért a meccseken. Jövő hétvégén kerül megrendezésre a döntő Pécsen. Pénteken már együtt elutazunk a hotelba, hogy hangolódjunk a szombaton 11 órakor tartandó Tolna elleni mérkőzésre. Természetesen egy a cél megnyerni a következő két meccset is és kijutni az UEFA rendezésű nemzetközi tornára!

 

Gilberten kívül a sükösdi származású Rozsi Dominik, és Sudár Csaba is a keret tagja  volt. Az előbbi játékos a Kecskeméti LC-t, az utóbbi a Lajosmizsét erősíti.Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment