2024. 27. Liliána, Olga

Sport

Bravúr a kupában!

Antal Tibor | 2023. Augusztus 26. 17:54:32 | Utolsó frissítés: 11 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szombaton a labdarúgó MOL Magyar Kupa 2. fordulójában a Bajai LC a Meton – FC Dabast fogadta a Vasváriban. A vendég NB III-as csapatban – mely négy forduló után vezeti a Dél – keleti csoportot – két korábbi bajai játékos is szerepelt Forgács András, és Domokos Bálint személyében. Azonban ők is tehetetlenül nézték, hogy két gyors kontrát követően már a 8. percben 2 gólos előnyt szerzett a bajai csapat Csik Noel révén. 2 – 0. Noelt aztán egy ütközés következtében sajnos már a 31. percben le kellett cserélni. Előtte viszont két perc alatt egyenlített a Dabas. Előbb Dudás Dániel rúgott egy orbitális szabadrúgás gólt a 20 percben, majd rá egy percre egy jobb oldali akció végén a tizenhatoson belülről Erhardt Dominik lőtt laposan Sztruhák alatt a hálóba 2 – 2.

Erhardt egyenlítő találata

Szünetre így 2 – 2-vel vonultak a csapatok, és talán egy kicsit frissíteni is tudtak a nagy kánikulában. A második játékrészben is a vendégeknél volt többet a labda, a bajai elsősorban hosszú indításokkal operáltak. Aztán az 57. percben Nébl Martin kevergetett a jobb oldalon, majd eleresztve híres bal lábát visszahúzva a lövést rövid alsót célozta meg, ami elsuhant a lábak között, Balogh József kapus pedig csak beleérni tudott, így ismét előnybe került a BLC. 3 – 2

Nébl Martin gólja

A hazai öröm azonban csak 12 percig tartott. Egy bal oldali szögletet előbb középre, majd lefejeltek az érkező Lettner Lóránt László elé a közelről a hálóba talált. 3 – 3.

De hogy ne legyen a kánikulában hosszabbítás, erről Mezőfi Zsombor gondoskodott a 87. percben. Nébl Martin tartotta meg ügyesen a labdát, majd a jobb oldalon felfutó Bölcskei Gábor elé tálalt, kinek pontos beadását Mezőfi úgymond olyan Szalai Ádámosan pördítette a kapuba. 4- 3.

Mezőfi győztes gólja

Ezzel a bajai gárda bejutott a Mol Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé, így a következő fordulóban már akár NB I-es ellenfelet is kaphat.

Edzői értékelések:

Koch Tamás (Bajai LC): Egy olyan mérkőzést játszottunk, ami a bajnokságban eddig nem volt jellemző ránk, ugye két meccsen nem tudtunk betalálni. Ma viszont 4 lőtt góllal tudtuk kiejteni az NB III-as listavezetőt.Úgyhogy most tényleg minden klapp volt, akarat, játék, szerencse, nagyon örülünk hogy tovább jutottunk. Nagyon ott voltak a fiúk fejben, ez látszott rögtön a kezdésnél is. Mondtam a meccs előtt a srácoknak, hogy ez egy olyan kupa meccs, amire sokáig emlékezni fognak, ha továbbjutunk, és ez sikerült is.

Tóth László (Meton – FC Dabas SE: Gratulálok a hazai csapatnak, abszolút megérdemelt győzelmet arattak. Szokták mondani, hogy a kupa nem olyan fontos, de mi nem úgy megyünk ki egy mérkőzésre, hogy nem muszáj nyerni. De kívülről úgy tűnt ma lehet csak én szerettem volna, a csapat nem úgy nézett ki, mint aki győzni jött volna Bajára.

Facebook galéria itt található.

hozzászólok