2024. 18. Alexandra, Erik

Sport

Borbély Miklós sem utazik Rióba!

Antal Tibor | 2016. Augusztus 02. 20:22:26 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Barta Balázs és Németh Zoltán után a Bajától Lisszabonig tekerő triónk harmadik tagja, Borbély Miklós is bejelentette, hogy bár érvényes jegyei vannak, mégsem lesz ott a riói olimpián. Miklós a mai nap az alábbi bejegyzést tette közzé a kerékpáros túrájuk facebook csoportjában:

 

Borbély Miklós Lisszabonban, a Benfica stadionja előtt Eusebio szobránál

 

 

Sziasztok!

 

A Zoli utolsó bejegyzését megerősítve én is – sajnos – arra az álláspontra jutottam, hogy ez az út nem Rióban hanem Lisszabonban ért véget.
Nagyon jó, szép, kalandoktól sem mentes négy hetet kerékpároztunk a portugál fővárosig. a tervezett kerékpáros részét az útnak teljesítettük. A tervekben szerepelt 3300 – 3500 km. helyett 3800 km-nél is többet “sikerült” tekernünk az előzetes útvonal országain keresztül. Ez a kerékpárutak és a kerékpározásra alkalmas utak miatt alakult így. Nagyon sok esetben történt úgy, hogy nem tudtunk a legrövidebb úton eljutni a következő “kiszemelt” napi célpontunkhoz, vagy egyszerűen nem találtunk megfelelő útjelzést, így tekertünk többet a kelleténél. Így volt jó!
Gyönyörű helyeken szeltük át Európát, megismerve több ország főként esti életét, napközben útjait, klímájának nyári időszakát, földrajzi adottságát, állatvilágát, növényzetét, és természetesen gasztronómiáját nem hagyományos turisztikai szempontból. Változó szeretettel fogadtak minket minden országban, de azért észrevehető volt az Ember Ember maradt… Nagy tanulságként szolgált számomra, hogy – utolsó hosszú túrám óta – sokat változott Európa. Ehhez alkalmazkodtunk mi is, hol könnyebben, hol nehezebben.

 

A nehézségek ellenére jó hangulatban telt a kerékpározás, sokat tanultam – remélem tanultunk – az túra alatt. A cél – az Olimpián élőben szurkolni két bajai olimpikonunknak – megvalósítása elmarad ugyan, de tudom anélkül is hogy mindkét versenyző nem csak magáért, Bajáért, az országért, és minden magyarért a lehető legtöbbet kihoz magából, hiszen a feléjük – és felénk az út alatt – eljutott biztatástól, szeretettől többszörös energiával, töltettel állnak rajthoz!
Köszönöm – társaim nevében is – a figyelmet, a rengeteg biztató szót, üzenetet, és nem utolsó sorban amikor szükség hozta az anyagi támogatást is!

 

 

Most nincs rá lehetőségem hogy kiutazzak Rióba, de azért VELETEK VAGYUNK KATINKA – GÁBORKA! HAJRÁ MAGYAROK!

Miki “Bácsi”

Ui.: Van 3-3 jegyem az úszás első napi döntőkre (C kategória, Katinka 400 vegyes pl…) és augusztus 10-re férfi vízilabda selejtezőre (Magyarország – Görögország). Aki esetleg átvenné kérem privátban jelentkezzen!

hozzászólok