2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Beszámoló a Bácska Kupa szombati versenynapjáról

| 2022. Október 21. 11:39:13 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Cselekvő Fiatalokért Egyesület szombaton rendezte meg a második Bácska Kupát, amelyre az idei évben a FIFA versenyzőket várták. A játékosok XBOX és PS4 konzolokon mérhették össze tudásukat.


A versenyzők 9 órára érkeztek, a regisztrációt követően szabadon játszhattak a kihelyezett játékkonzolokon, bemelegíthettek a csoportmérkőzésekre. Ezt követően Salamon Ákos, az egyesület elnöke megnyitotta a rendezvényt, ahol elmondta, hogy a Cselekvő fiatalokért Egyesület ismerős lehet a fiatalok számára, hiszen két évvel ezelőtti megalakulásuk óta számtalan esetben tevékenykedtek: a pandémiás időszakban online kvízjátékot, fotópályázatot hirdettek, ezt követően részt vettek szemétszedési akciókban, csatlakoztak a Zöld Hónap civil kezdeményezéshez, a Klapka lakótelep megtisztításával, rendbetételével pedig az ott élők régi problémáját oldották meg. A tavalyi év őszén pedig megrendezték az első Bácska Kupát, amelynek nagy sikere volt a fiatalok körében.


Az elnök megköszönte Zsigó Róbert országgyűlési képviselő és Vedelek Norbert megyei közgyűlési alelnök segítségét, akik az elejétől támogatták ezt a kezdeményezést. Jó látni, hogy Zsigó Róbert személyében olyan országgyűlési képviselőnk van, aki ilyen fontosnak tartja a fiatalok közösségépítő tevékenységeit és támogatja az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseket, mindenféle pártpolitikai nézetektől függetlenül – mondta el Salamon Ákos. Az Eötvös József Főiskola részéről Paska Mihály kancellárnak mondott személyesen köszönetet, akik a helyszín biztosításával hatalmas segítséget nyújtottak a fiataloknak. 

A köszöntőt követően a rendezvény nyitómérkőzésére került sor, ahol Zsigó Róbert és Vedelek Norbert, továbbá Paska Mihály és Salamon Ákos csocsón mérték össze tudásukat.Ezt követően kezdetét vették a csoportmérkőzések.

Kiegyenlített, szoros mérkőzések jellemezték a döntőkig tartó játékmenetet, amelyek közben ebédet is biztosítottak a szervezők. A mérkőzések között pingpongozni és csocsózni tudtak a játékosok. 


A bajnokság győztesei: XBOX1. helyezett: Krausz Petrik, 2. helyezett: Leib Ákos (10:1)

PS4 1. helyezett: Bán Márton,

2. helyezett: Kölesdi Dániel (8:5)


A szervezők elmondták, hogy nem konkrétan csak az volt a cél, hogy online játékot bonyolítsanak le, hanem azért találkoztak, hogy közösséget is építsenek. 

hozzászólok