2024. 28. Hajnalka

Sport

Bekezdett a Vaskút

Antal Tibor | 2019. Március 11. 18:07:14 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban sima 4 – 0-ás idegenbeli győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Vaskút csapata, mely az elmúlt hétvégén Bácsbokodra látogatott.  Így azoknak lett igaza, akik szerint érdemes volt felvállalni a Dog – Pet Bácska Kupa felkészülési tornán való szereplést a vaskútiaknak, ahol csak erősebb gárdákkal mérték össze tudásukat, és volt rá példa, hogy besokalltak.  Külön öröm Vaskúton, hogy a gárda egyik új igazolása,  a 19 éves Gyurkits Dávid is góllal mutatkozott be vaskúti színekben.

 

 

Bácsbokod-Vaskút 0 – 4 (0 – 4)

Vezette:Komáromi H ( Szabó F, Baranyi)

Gólszerzők: Müller Alex 32′, Tamaskó Attila 35′, Nagy Szabolcs 37′, Gyurkits Dávid 42′
Kiállítás 78′ Győrfi János (Vaskút)

 

Edzői értékelések

 

Bócz András (Vaskút):  A mérkőzés első 10 – 15 percét jobban kezdte a Bácsbokod, majd felvette a ritmust a vaskúti csapat is. A fiúk jól küzdöttek, és nagyon jó volt a helyzet kihasználásunk az első félidőben. A második félidőben mezőnyben valamelyest jobban játszottunk de ezt már nem sikerült gólra váltani. Szerencsére a kiállítás sem tudta befolyásolni a mérkőzés képét.
 
Aladics Tamás (Bácsbokod): Jól kezdtük a mérkőzést partiban voltunk velük, majd kihagytunk kettő száz százalékos helyzetet 0:0 nál. Ahogy az szokás meg is bosszulta magát a 32. percben, “sokak szerint lesből” született a vendégek első találata. Sajnos a 35. percben egy véleményes leshelyzetből a második gólt is megkaptuk, ez a gól a csapat lendületét megtörte, majd egy jól eltalált lövéssel a 37. percben már 3:0 -ra vezettek, és ezt még egy gól követte az első félidőben így 4:0 volt a vendégek javára. Az első félidőben mondhatom minden helyzetet gólra váltott Vaskút csapata, nekünk nem jött össze egyik helyzetből sem pedig volt legalább öt olyan amiből gólt lehetett volna elérni. A második félidőben nagyon említésre méltó helyzet nem volt, inkább mezőnyben folyt a játék a kapuk nem forogtak veszélyben. Gratulálok a Vaskút csapatának a győzelemhez és további sikereket kívánok nekik.
 
 
Kubovics Balázs, elnök (Vaskúti Bácska SE): Vaskúton az új vezetés céljául tűzte ki, hogy 3 – 4 éven belül feljussunk a megyei II. osztályba. Ehhez múlt év júniusában meg is kezdtük a közös felkészülést. Ebben a szezonban eddig 8 új játékossal bővült a keretünk. Többsége fiatal játékos, őket próbáljuk beépíteni a csapatba. Úgy gondoltuk, hogy a Baján megrendezett felkészülési torna egy jó lehetőséget nyújtott erre. Tudtuk, hogy mi a realitás, de ahhoz hogy haladjunk a célunk felé tudnunk kellett, hogy hol tart a jelenleg a csapat ebben a mezőnyben. Fontos volt számunkra, hogy erősebb csapatok ellen mérettessük meg magunkat és ez a torna erre jó alkalmat kínált. Ez a felkészülés rámutatott a gyenge pontjainkra is, de ez mellett rengeteg tapasztalatot és plusz erőnlétet szereztünk és összetartásból is jól vizsgázott a csapat, amit már kamatoztatni tudtunk a hétvégi bajnokin Bácsbokod ellen. A mérkőzés első 20 percében a hazai csapat több helyzetet is kidolgozott amit nem tudtak gólra váltani. Ezek után folyamatosan vettük át a mérkőzés irányítását és a 32. percben sikerült betalálnunk, onnantól kezdve már mi domináltunk és 10 perc alatt rúgtunk 4 gólt. A második félidőben több fiatal is játéklehetőséget kapott ebben a játék részben már nem változott az eredmény. Jövő héten fogadjuk Gara csapatát, ami mindig kiemelt figyelmet érdemel. Ehhez mérten készülünk is a hétvégére.
 
A forduló többi eredménye:
 
Rém – Öregcserő 1 – 6
Kisszállás – Kunfehértó 1 – 1
Gara – Szilády RFC Kiskunhalas 3 – 1
Kelebia II – Madaras 4 – 1
Tataháza – Dunafalva 0 – 3
 
A Megyei III. osztály Déli csoportjának állása
 
 
Forrás:adatbank.mlsz.hu
 
 
 
 


hozzászólok