2024. 28. Hajnalka

Sport

Bajnok a Bácska!

Antal Tibor | 2019. Május 26. 20:55:07 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Vasárnap rendezték a férfi kosárlabda NB I. B Zöld csoportos bajnokság döntőjének harmadik felvonását az MNÁMK-ban, melyet a Bajai Bácska és a Salgótarján vívott meg. Az első két találkozóra a szoros küzdelem volt a jellemző, és mind két gárda hozni tudta a hazai mérkőzését. Most vasárnap viszont kicsit hátradőlősebb volt a helyzet, mármint a Bácska szempontjából.

 

 

Az elején még a vendégek vezettek 16 – 10 arányban, de Ágfalviék gyorsan fordítottak, és onnantól kezdve nem engedték ki a kezükből a mérkőzést. A félidő 44 – 33 volt, a harmadik negyedben pedig már biztos előny tudatában nyugodtan játszhattak a mieink., A negyedik negyedben pedig 20 pontos különbséget is ünnepelhetett a szépszámú publikum. Itt jegyeznénk meg, hogy teltház fogadta a bajnoki döntő szereplőit, amit körülbelül 700 főre saccolunk.

 

 

Az utolsó percekben így már arra is volt lehetőség, hogy Cservék Csaba edző, legnagyobb sztárjait egyenként lecserélve megtapsoltathassa  a közönséggel. A mezőny legjobbja Pongó Martin volt aaki tanárian játszva 30 pontot, és 7 lepattanót gyűjtött össze. A vége 82 – 61 lett, majd jöhetett az önfeledt ünneplés. Volt vastaps, pezsgővel locsolás,  és persze a hálót is levágták, majd jöhetett az éremátadó. A bajnoki serleget elsőként Ágfalvi Bálint, a csapat kapitánya emelhette magasba. ezek után nem csoda, hogy alig lehetett összeszedni a gárdát egy csapatképre.

 

 

 

Bajai Bácska – Salgótarjáni KSE 82 – 61  (18-18, 26-15, 17-14,21-14)

Legjobb dobók: Pongó Martin 30/6,Jakab 18, illetve Kovács M 18/6

A mérkőzés statisztikája: itt.

 

Nyilatkozatok:

 

Cservék Csaba edző(Bajai Bácska): Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a bajnokságot, az egész éves bajnokságot koronáztuk meg ezzel a mérkőzéssel. Az első két meccsen szerintem nem tudtunk annyira fejben még ott lenni, mert már mind a kettő csapat feljutott, és nehéz volt a fiúkat fejben visszarázni, de megbeszéltük, hogyha harmadik meccsre kerül sor, akkor itthon megpróbáljuk azt a játékunkat mutatni, amit egész évben, és ez sikerült is. Nagyon köszönöm a srácoknak az egész éves munkát, és ez ki is jött. Lehet, hogy nem ennyi van a két gárda között, de a mai mérkőzésen ezt megérdemeltük. Nem így akartuk, de igazából jól jött ki, hogy itthon ünnepelhettük a bajnoki címet ilyen szép számú közönség előtt. Most ünneplünk, jövő héten még lesz egy – két edzés, és utána elkezdődnek a tárgyalások. A Piros csoportnak nekimegyünk, és megpróbálun k egy jó idényt játszani. Már az első évben szeretnénk az élbólyban végezni, utána meg bármi lehet.

 

 

Pongó Martin (Bajai Bácska): 2010-ben nyertük meg ugyanitt a csapattal teltház előtt a junior bajnokságot, az volt hasonló érzés. Utána Kecskemétre kerültem, ott az U20-szal is tudtunk nyerni két bajnokságot, de a bajai sikerek sokkal kedvesebbek számomra. Örülök, hogy itt játszhatok, és szeretném ha esetleg még tovább tudnánk javulni. Én úgy érzem, hogy sok van még bennünk, mert egy tehetséges társulat jött össze. Jövőre egy erősebb bajnokságban fogunk játszani erősebb ellenfelek ellen,  de szerintem a Hepp kupában bizonyítottuk, hogy már idén is megálltuk volna abban a ligában is a helyünket, a következő bajnokságra meg csak fejlődni fogunk. Köszönjük a szurkolást a közönségnek, mert fantasztikusak hangulatot teremtettek

 

 

Ágfalvi Bálint (Bajai Bácska): Utoljára a diákolimpián ünnepelhettem bajnoki címet, azóta a felnőttek között mindig be kellett érjük ezüstéremmel.Nagyon nehéz volt, de elértük a célunkat, örülök hogy megnyertük.Én úgy érzem, hogy a piros csoportban is legalább a dobogóért kell majd  hajtanunk.

 

 

A Bácska a döntő ererdményét függetlenül feljutott az NB I. B Piros cvsoportjába.

 

 

 

 

 

 

 

 


hozzászólok