2019. szeptember 17. Zsófia

Kékfény

Két román embercsempész

www.police.hu | 2019. május 25. 10:21:21 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

 

 

A Készenléti Rendőrség munkatársai 2018. november 26-án 4 óra 34 perckor megállítottak egy BMW személygépkocsit Dunafalva külterületén. Intézkedés alá vonták a jármű vezetőjét, egy 41 éves román férfit, a mellette helyet foglaló 37 éves szintén román állampolgárt és a velük utazó négy külföldi személyt, akik török állampolgárnak vallották magukat.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két román férfi Nyugat-Európába akarta szállítani a migránsokat.

A járművezetőt és társát az egyenruhások előállították a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre, velük szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a rendőrök az iratokat átadták az ügyészségnek.

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment