2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Bajaiak is ott lesznek a Sárkányhajó VB-n!

Benedeczki-Varga Krisztina | 2018. Május 21. 17:29:47 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Múlt szombaton igazán különleges látványban lehetett részük azoknak, akiket a Lágymányosi öböl felé vitt az útjuk, ugyanis a 10. Budapesti Sárkányhajó Fesztiválon színpompás sárkányok tucatja vette birtokba a vizet. A több száz versenyző küzdelmét rengetegen kísérték tekintetükkel, hiszen a 12,5 m hosszú hajótestek látványa igazi különlegességnek számít. A remek hangulatú verseny a hagyományos fesztivál versenyszámok  mellett komoly tétekről is szólt, ugyanis eldőlt, mely klubok legénységei indulhatnak a 10 személyes kishajós versenyben a nyáron, Szegeden megrendezésre kerülő világbajnokságon.

 

 

Az eredmények alapján Premier Openben a Dunai Sárkányok Vác és Rába Sárkányhajó Club legénységeinek, Senior „B” Vegyes, valamint Senior „B” Open versenyosztályban pedig többek között a Dunai Sárkányok Vác és a bajai Sugo Sárkányhajó Club csapatai nyerték el a júliusi világbajnokságra való kijutás jogát. Az összecsapások rengeteg feszült pillanatot tartogattak, hiszen sokszor a másodperc törtrészén múlott az, hogy kinek szurkolhatunk majd a napfény városában.

 

 

A Sugo Sárkányhajó Club határozott szerepléssel és remek időeredményekkel Senior „B” vegyes válogató 2000 m-en és Senior „B” Open válogató 200 m-en elsőként ért célba, míg Senior „B” vegyes válogató 200 m a második helyezést szerezték meg. A VB-re való kijutás lehetősége a Dunai Sárkányok Vác legénységét is feltüzelte, ugyanis egy rendkívül szoros összecsapásban néhány ezred másodperccel ugyan, de maguk mögé utasították a Körös Dragon SE legénységét és Senior „B” vegyes válogató 200 m- en a legjobb időeredménnyel lapátolták be magukat a VB-n induló csapatok mellé. A lendület kitartott a Premier Open válogató 200 m-en, Premier Open 2000 m-en és Senior „B” Open 2000 m-en egyaránt, ugyanis ebben a három versenyszámban is kiváló és összehangolt csapatmunkával végeztek az első helyeken. Premier Open válogató versenyosztályban a második helyezést a Rába Sárkányhajó Club legénysége szerezte meg, így nekik is szurkolhatunk a sárkányhajózás történetének legnagyobb világbajnokságán.

 

 

Az egyetemek 200 m-es és 2000 m-es válogató versenyén a legjobb teljesítményt a Széchenyi István Egyetem legénysége nyújtotta, így összességében az egyetemek válogató futamában az SZE mellett három egyetem legénysége (Pécsi Tudományegyetem, Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) teljesítette azokat a feltételeket, melyekkel megszerezték a jogot, hogy július 17-22 között ők is a győzelem reményében lapátolhassanak először a Maty-éren, majd a Tiszán.

 

 


hozzászólok