2024. 10. Ármin, Pálma

Sport

Bajai tehetség szerepelt a futsal válogatottban

Antal Tibor | 2023. Március 26. 12:21:09 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Haász Benjámin a felső sorban balról a második

Csütörtöktől szombatig rendezték az U-19-es Futsal Európa – bajnokság 6. selejtező csoportját Hollandiában. A magyar válogatott a házigazdák mellett Spanyolországgal és Andorrával csapott össze. Az első mérkőzésen a mieink egy hajrában szerzett góllal verték Hollandiát 2 – 1-re, majd következett az igazi bravúr, hiszen a toronymagasan esélyes spanyolok ellen sokáig vezették, és a vége 1 – 1-es döntetlen lett. A záró fordulóban Magyarország mondhatni papírformának megfelelően verte Andorrát 5 – 0-ra. Azonban mivel a spanyolok is 6 – 1 arányban kiütötték a tulipánosokat, ők jutottak az EB döntőbe.

Forrás:Futsal – hungary.hu

Ami miatt ez nekünk is érdekes, hogy a csapat tagja volt egy bajai fiatalember Haász Benjámin is, aki egyébként a ScoreGoal Kecskemét NB I-es futsal gárdájában játszik.

-Jól éreztem magam nagyon, jó volt a hangulat a csapatban így a játék is jól ment. Rögtön a házigazda Hollandiával játszottunk ami sosem könnyű kezdés, de egy utolsó perces kidolgozott akcióval megszereztük a győzelmet. A spanyolok ellen mar a védekezésen volt a hangsúly de azt is szívvel lélekkel tettük így sikerült elcsenni 1 pontot tőlük és így története során először vesztett pontot a spanyol csapat selejtező tornán. Andorra ellen már a nagyarányú győzelem volt a cél hogy jobb legyen a gólaranyunk mint a spanyoloké ami sikerült is de kevés volt a továbbjutáshoz sajnos. Nagyon profi körülmények közt készülhettünk és hatalmas szíve volt a csapatnak így tudtunk 7 pontot szerezni egy spanyol csoportban.- nyilatkozta Haász Benjámin a Sugóparti Híreknek.

Nem véletlen a fiatal játékos sportághoz való kötődése, hiszen édesapja Haász Tamás volt a korábbi NB II-es bajai csapat a Beher Futsal Club kapusa.

hozzászólok