2024. 26. Ervin

Sport

Bajai győzelem a félmaratonon

Antal Tibor | 2019. Április 07. 19:47:56 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

5 km-es rajt

 

Vasárnap délután immár kilencedik alkalommal rendezték meg Baján a Kikelet Félmaratont, melyen ezúttal három távol lehetett rajthoz állni. A legkisebb etap 5 km volt, a közepes 10, míg a legbátrabbak a 21.5 km-nek is nekirugaszkodtak. Emellett a félmaratoni távon két és három fős váltók is indulhattak.

 

A két hosszabb táv rajtja

 

Előbb az 5 km résztvevőinek szólt a visszaszámlálás, majd egyszerre vágott neki a két hosszabb táv mezőnye. Nem túlzunk, de hömpölygött a tömeg. A sok bajai és környékbeli település mellett ugyanis a környező megyékből is érkeztek sportolók, sőt még a Vajdaságból is. Elsőként értelemszerűen a legrövidebb távon indulók érkeztek célba. Itt lányok Vas Eszter, fiúknál Noé Attila bizonyult a legjobbnak. A 10 km-es távon nőknél Varga Eszter, férfiaknál pedig Kiss Dávid nyert.Az egyik korábbi Kikelet félmaraton győztes, a FuTeam SE versenyzője Várbíró Attila ezúttal a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel.

 

Várbíró Attila

 

Várbíró a célbaérkezése után így értékelt a Sugóparti híreknek:

 

–  Magamhoz képest nagyon jól ment a futás, igazából minden jól sikerült, amit tudtam kihoztam magamból. Ennyi volt bennem mára, nem rontottam el semmit.

 

– Mikor az első Kikelet félmaraton után beszélgettünk, amit te nyertél meg, azt mondtad, hogy ez egy jó kezdeményezés, és idővel majd 5 – 6 ezer futót is le lehet csábítani Bajára. Úgy tűnik bejött a jóslatod.

 

– És még lehet hogy többet is. A futás egyre népszerűbb, Baja gyönyörű város, örülök hogy itt élhetek. Gyakorlatilag így egész évben edzőtáborban lehetek, vízpartokon lehet futni  futás szempontjából ugyanis nagyon fontos a szép és változatos környezet amit Baja tud nyújtani.

 

A félmaratont pedig Faldum Gábor távollétében nagy örömünkre a Mogyi SE Ironman bajnoka Flander Márton nyerte.

 

Flander Márton a célegyenesben

 

– Nem gondoltam volna, nem tudtam milyen mezőny lesz. Igazából azért jöttem, hogy egy ilyen 1.20 körüli időt fussak. Ez sikerült, ez egy felkészülési verseny volt, jó érzés volt nyerni, de ez egy erősebb mezőnyben nem sokra lett volna elég. de azért a végén itt is nagy csatát kellett vívjak a Hőnyi Zsoltival, nagy gratuláció neki.

 

–  Ez a táv neked iromanosként mindennapos móka?

 

–  Az hogy mindennapos azért túlzás, meg ilyen gyorsan azért nem szoktam teljesíteni edzésen. Önmagában nem egy egetrengető távolság, de ilyen tempóban azért nem futunk minden hétvégén.

 

– Hogyan tovább, mire készülsz?

 

–  Egy hónap múlva kezdem a szezont egy horvátországi féltávval, utána két héttel később lesz egy másik féltáv Ausztriában, majd azt követően 3 – 4 hétre az országos bajnokság. Most egyelőre addig tervezek, június közepéig aztán majd meglátjuk. Egy ironman verseny valószínű össze fog jönni augusztusban.

 

 

Összességében ragyogó napsütésben rengetegen jöttek le a Petőfi – szigetre futni, vagy csak szurkolni – nézelődni, és a belvárosban is nagyobb volt a pezsgés a sok vendég miatt. Persze voltak lezárások is, ami sosem tetszik egy rétegnek, de az a pár szabadtéri sportverseny ami szezonálisan van Baján, talán megér ennyit. A résztvevők nemcsak a várost ismerhették meg, hanem a kitűnő bajai halászlevet is a verseny után. Persze akadt olyan is aki inkább a túrós csúszát választotta.

 

A Turisztikai Központban lehetett elfogyasztani a halászlevet

 

 

Gratulálunk a Mogyi SE-nek, és Szekeres Tibornak  a rendezéshez, várjuk a jövő évi jubileumi 10. Kikelet félmaratont.

 

Bajai legszebb részein jelölték ki a pályát

 

Eredmények:

 

5 km

 

Lányok

 

1. Vas Eszter

2. Patocskai Emese

3. Érczy Janka

 

Fiúk

 

1. Noé Attila

2. Székely Konrád

3. Rábl Zoltán

 

 

10 km

 

Nők

 

1. Varga Eszter

2. Zsumbera Nóra

3. Koller Száva

 

Férfiak

 

1. Kiss Dávid

2. Dr. Jakab András

3. Várbíró Attila

 

Facebook galéria: itt

 

 


hozzászólok