2024. 26. Ervin

Sport

A végén jött a slusszpoén

Antal Tibor | 2022. Szeptember 11. 17:48:19 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság III. fordulójában vasárnap a Bajai LC a Kiskőröst fogadta a Vasváriban. A délutáni esőzések ellenére szép számú közönség fogadta a csapatokat, a vendégeket is sokan elkísérték. És majdnem örülhettek is mindjárt az elején, mivel kőrösi helyzetekkel indult a találkozó, és Tóth Dánielnek egy alkalommal bravúrral is kellett védenie az első negyed óra végén. A válasz egy bajai kapufa volt, de igazából a második 45 percre pörögtek fel az események.

A 63. percben egy szögletet követően Nagy Előd rúgta rá, többen már gólt kiáltottak, de a gólvonalról kivágták a labdát. Rá két percben Vukovits Martin két – három csellel jól ment el a jobb oldalon, a 16-os vonaláról remekül passzolt középre ahol az érkező Németi Dominik higgadtan bepasszolta a labdát a hálóba. 1 – 0.

A 70. perc környékén három körösi kapufát is feljegyezhettünk, méghozzá kettőt egy akcióból, igaz a másodikat már les miatt lefújták. De igazából a Baja kontrái voltak veszélyesebbek. A végén már mindent egy lapra tettek fel a vendégek, és a 95. percben egy kontratámadást még faulttal sem tudtak megállítani és Török Endre messziről emelt az üres kapuba kialakítva a 2-0-ás végeredményt.

Edzői értékelések

Koch Tamás (Bajai LC): Első félidőben a Kiskőrös kezdeményezett, volt is nagy helyzetük, utána viszont tudtuk rendezni a védelmünket. Jött előre a Körös, de a mi kontráinkban is volt veszély. A 20. percben Baladin Dominik fejelt is egy nagyon szép felső kapufát. A második félidőben a friss embereink új lendületet hoztak, és veszélyesek voltunk. Megszületett a vezető gólunk, és utána kétszer nagyon nagy szerencsénk volt, mert a kapufa segített. De ez így szokott lenni, ha egy gárda ennyire akarja a sikert, akkor a szerencse mellé áll. Mindenféleképpen túlszárnyaltuk az elvárásokat, három forduló alatt 9 pontból 9-et szereztünk, jobb nem is lehetne. A csapat is egymásra talált a pályán belül. Az hogy az első meccset meg tudtuk nyerni olyan lendületet, küzdőszellemet adott, ami a mai mérkőzésen is 3 pontot eredményezett. Mind a három alkalommal azok a sorsfordító pontok mi felénk billentették a mérkőzést, mert történhetett volna fordítva is. Tóth Daninak például ma hatalmas bravúrja volt az elején, de talán nem véletlen, hogy mind három meccs után az ellenfél edzője azt mondta, hogy megérdemelten nyertünk nem csak szerencsével hanem rászolgáltunk a három pontra. Az tény, hogy ha játékban nem is voltunk mindig nagyon jók, de a lelkesedés ezeken a pillanatokon átlendítette a csapatot. Most meccs előtt is azt mondtam a fiúknak, hogy ugyanaz a csapat vagyunk aki két fordulóval ezelőtt volt, hogy nekünk minden pontnak örülnünk kell ebben a bajnokságban, minden pontot meg kell becsülni, és ezek az eredmények csak akkor sikerülhetnek ha kiteszik a szívüket a pályára, és ma ez megtörtént. Ott vagyunk az elején, remélem minél tovább kitart ez a lendület, de a célok ugyanazok amik eddig voltak, az 1-10. hely valamelyike, de nyilván amikor fut a szekér azt ki kell kihasználni.

Agócs Zoltán (Kiskőrösi LC): Ha az első negyed órában a helyzeteink közül kihasználunk legalább egyet, talán akkor lett volna esélyünk a győzelemre, igazából az egész 95 percre jellemző, hogy jobban harapott a Baja. A kontratámadásaik végig veszélyesek voltak és gyakorlatilag teljesen megérdemelten itthon tudták tartani a 3 pontot, gratulálok nekik. Tudomásul kell vennünk, hogy nem egy mérkőzésből áll a bajnokság amit Akasztón játszottunk, sok hiba volt lesz mit javítanunk. Kiskőrösön a 4-6. helyezés megszerzése a cél, nem tudom ebből mit tudunk realizálni, a mai teljesítményünknél nyilván több kell hozzá.

A forduló többi eredménye

Kunbaja – Lajosmizse 2 – 1

Kiskunfélegyháza – Soltvadkert 5 – 1

Jánoshalma – Harta 3 – 1

Tiszakécske LC II – Kecel 2 – 2

Kalocsa – Bácsalmás 1 – 3

Akasztó – Kecskeméti LC 3 – 1

A tabella állása

Forrás:adatbank.mlsz.hu

A Bajai LC legközelebb szeptember 18 vasárnap 16 órától az Akasztót fogadja a Vasváriban.

A mérkőzés facebook galériája itt található.

hozzászólok