2024. 2. Zsigmond

Sport

A hétvégén triatlon verseny Baján

Lőrinczi Csaba | 2015. Június 19. 15:58:19 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Természetesen nem az egyedüli esélyes a jelenleg legmagasabban rangsorolt magyar triatlonista, a nemrégiben az azerbajdzsáni Bakuban az I. Európa Játékokon Magyarországot képviselő és a jövő évben a brazíliai Rióban rendezendő olimpián indulásra esélyes Faldum Gábor, hiszen – többek között – a budaörsi Vanek Ákos, a címvédő Tarnai László (Bátorfi AKTK Eger), a tavaly még mogyisként junior Európa Kupát nyert, de idén már pécsi versenyző Bicsák Bence, valamint a Mogyi SE vezetőedzője, a hazai pályán hagyományosan kiválóan teljesítő Bajai Péter is rajthoz áll a bajai országos bajnokságon.
Mogyi-Triatlon-verseny-02
A nők futama esetében egyszerűbb az esélylatolgatás, ugyanis a címvédő Pap Eszter hiányában, valamint annak tudatában, hogy Vanek Margit, Kovács Zsófia és Horváth Zsanett indulni fog a Mogyi Triatlon Versenyen, meglepetésnek fog számítani, ha az előbb felsoroltakon kívül bárki más dobogóra áll. Például minden bizonnyal az is meglepetés lesz, ha a Baján korábban már diadalmaskodó kaposvári Forró Zsófia érmet tud idén szerezni.

Arról is meg kell emlékeznünk, hogy két olyan sportoló is versenyezni fog Baján, akik jelenleg a versenyzői pályafutásuk végén járnak, ám a korábbi években számtalan sikerélménnyel gazdagították a magyar sportrajongókat: a világ- és Európa-bajnok Csomor Erika és a többszörös olimpikon Kuttor Csaba.

Egy dolog már most teljesen biztos: ezen az országos bajnokságon, úgy a férfiaknál, mint a nőknél, a Mogyi Triatlon Versenyek történetének legerősebb mezőnye fog versenyezni a bajnoki érmekért. Nem véletlen, hogy az olimpiai előtti évben vagyunk. És – mint ismeretes – a triatlon olimpiai sportág.

Június 20-án és 21-én a Sugovica-parti város ad otthont a tizedik Mogyi Triatlon versenynek: az első nap első futamában az összes nő (ifjúságiak és idősebbek) rajthoz áll, a másodikban pedig az elit és junior férfiak, valamint az ifjúsági fiúk sprint távú országos bajnokságát rendezik, a második napon pedig a gyermek és a serdülő korcsoportok versenyei mellett az amatőr férfiak OB-je és az újoncok versengése lesz napirenden, majd kezdődik a népszerű Én-Te-Ő váltó a bajai belvárosban, végül pedig az elit férfi és női kieséses futamok zárják a Sugovica-parti triatlon hétvégét.

A Mogyi Triatlon Verseny első napján, szombaton délután 3 órától kb. este 8-ig, míg a második napon, vasárnap reggel 9 órától délután 18-ig lehet szurkolni a versenyzőknek.

Az úszás helyszíne változatlan. A futópálya csak annyiban változott a tavalyi évhez képest, hogy elkészült a Sugovica sétány, s így már nem kell futni a Bajcsyn, hanem vissza lehet térni a korábban megszokott változathoz, azaz a Türr István kilátó felé az árvízi töltésen, visszafelé pedig a töltés melletti sétányon futnak a versenyzők. Változott viszont a kerékpáros pálya! Az Árpád-téri körforgalom építése miatt a rendezők kényszerhelyzetbe kerültek és kénytelenek voltak a Petőfi-sziget helyett az újvárosi lakótelep egy részére helyezni át az útvonalat.

Mint mindig, a bajai verseny rendezőinek ezúttal is az a céljuk, hogy a városba látogató sportolók, edzők, sportvezetők és szurkolók egy kellemes és élményekben gazdag hétvégét töltsenek el a vizek és az ízek városában, a halászlé fővárosában, Baján!

Az X. Mogyi Triatlon verseny szervezői izgalmas versenyre és nagy csatákra számítanak az országos bajnokságon, valamint az elit kieséses futamokon. Az előző években is sok résztvevője volt a bajai triatlon viadalnak, ezért nem meglepő, ha idén is hasonlóra számítanak a rendezők. A bajai versenypálya Magyarország legjobb és legszebb triatlon versenyhelyszínei közé tartozik, és ezért a versenyzők szívesen jönnek a csodálatos adottságokkal rendelkező Sugovica-parti városba.

A triatlonverseny szervezői kérik a bajaiakat, hogy a június 20-21-i hétvégén látogassanak ki a Halászpartra, a belvárosba, valamint a Petőfi-szigetre és szurkoljanak a bajai triatlonistáknak.

Forrás:mogyitriatlon.hu

Mogyi-Triatlon-verseny-3

hozzászólok