2024. 18. Alexandra, Erik

Nagyvilág

Mozdonyvezető nélkül gördült át egy szerelvény Szlovákiából Magyarországra

Úkjszó.hu | 2022. Január 12. 13:45:01 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Hihetetlen dolog történt hétfő este, a Kassához tartozó bárcai állomásról elszabadult egy mozdonyvezető nélküli tehervonat, és csak 25 kilométerrel távolabb, Magyarországon, Zsujta település közelében tudták megállítani. A különleges eset kapcsán az állami Cargo teherfuvarozó vállalat belső vizsgálatot indított.

Silvia Kuncová, a Cargo kommunikációs szakembere az Új Szónak elmondta, a 22 vagonból álló szerelvény a határon átgördülve áttért a magyarországi MÁV állami vasúthálózatára.

„2021. január 10-én, hétfőn az esti órákban a Pn 49720 (ZSSK CARGO) számú szerelvény a bárcai pályaudvarra tartott a Petrolsped Slovakia, s.r.o. megbízásából. Mivel az enyickei (Haniska) pályaudvarra tartó szerelvény mozdonyát a behozatal során le kellett váltani, a szerelvényt a bárcai pályaudvarnál lekapcsolták, melynek következtében a másik mozdony megelőzte a szerelvényt. A művelet során a Petrolsped Slovakia mozdonyvezetőjéhez tartozó vonatszerelvény önkényesen elindult. Az incidens miatt belső vizsgálatot indítottunk” – tudatta Silvia Kuncová.

Az elszabadult szerelvény a magyarországi IHO közlekedési portál tájékoztatása szerint a MÁV-hálózat területére belépve, a Hidasnémeti állomáson a 7. számú váltót felvágta, majd a lejtviszonyokat követve Abaújszántó állomás felé gurult.

A meglógott szerelvény végül a Hidasnémeti és Zsujta közötti első állomásközben, a 467-es számú szelvénynél állt meg, körülbelül 25 kilométert tett meg. Az elszabadult szerelvény miatt Hidasnémeti és Abaújszántó állomások között a történtek kivizsgálásáig a pályát lezárták, illetve Hidasnémeti határátmenetben a vonatközlekedés szünetelt.

Annak ellenére, hogy a 22 vagonból álló szerelvény valóban mozdonyvezető nélkül robogott a síneken, értesüléseink szerint szerencsére személyi sérülés nem történt.- írta az Újszó.com

hozzászólok