2022. 26. Jusztina, Pál

Magazin

Voltak ám arcok közben

Antal Tibor | 2022. Szeptember 03. 18:36:38 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Idén immár harmadik alkalommal rendezik meg Baján a Chilifiestát méghozzá új helyszínen a Turisztikai Központ mögötti placcon. De nemcsak a helyszín más, hanem a rendezvény kínálata is jóval sokszínűbb az előző években megszokottnál. Először is most már nem egy, hanem két napos a fesztivál. Másodszor új kategóriákban is lehet versenyezni. Az első nap szombaton például 50 centis hotdogot kellett megennie az indulóknak, ami köztünk szólva nem kicsit csíphetett. 13-an vágtak neki a megmérettetésnek, köztük egy hölgy is.

Nem mellékesen a feladatot nehezítette, hogy nem lehetett inni közben. Bár egy doboz tej mindenki elé ki volt készítve ha esetleg baj lenne, de aki egy kortyot is ivott belőle az kiesett a további küzdelmekből. A versenyt végül mondhatni simán Csányi Alex nyerte, aki utcahosszal előzte meg a második leggyorsabban falót. A 27 éves bajai ács azok számára már nem ismeretlen akik évek óta nyomon követik a Chilifiestát, hiszen az első csili – evő versenyt ő nyerte.

Az első három helyezett

-Tavaly előtt első, tavaly ötödik lettem a paprikaevő versenyben, most ezt is ki akartam próbálni és bevált. A holnapi versenyeken azonban nem indulok, mert hétfőn dolgozom kell… Nem kívánom senkinek azt az érzést, ami egy ilyen verseny után másnap jelentkezik, de már most is kapom a jeleket a szervezetemtől, hogy nehéz éjszaka elé nézek. Egy sört mindjárt legurítok hátha jobb lesz. Évente ez az egy verseny amin indulni szoktam, de otthon rendszeresen csípősen eszem az ételeket talán ezért bírom a többieknél jobban, de azért ez nekem is már túl erős volt.- nyilatkozta az újdonsült bajnok a Sugóparti Híreknek.

A Chilifiesta vasárnap délután két hasonló erősségű megmérettetéssel folytatódik a szigetben. 17 órától a Tüzes Ramen – evő kihívás, 18 órától pedig a Csili – evő verseny következik, melynek fődíja 50 ezer forint. A kandidálóknak egymás után egyre erősebb paprikát kell megenniük, kötött határidőn belül. De a programban 19 órától az Irigy Hónaljmirigy együttes showja is szerepel, 20 órától pedig a Triász zenekar koncertje lesz hallható. A belépés mindenki számára díjtalan.

Szombati facebook galériánk itt látható.

hozzászólok