2022. 2. Ottó

Magazin

Visszavágtak a bajaiak

Antal Tibor | 2022. Május 29. 17:58:26 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Mint múlt héten beszámoltunk róla, a Jánoska – eresztés keretében a Szentháromság téren megrendezett halászléfőző versenyen meglepetésen több sokszoros bajnokot is maga mögé utasítva az érsekcsanádi Rajcsány Imre diadalmaskodott. Nos, egy hét után jött a visszavágás, hiszen az érsekcsanádi Sárköz Kupán Halászlé kategóriában csak bajaiak állhattak fel a dobogóra. Gyurkity István nyert, a második helyen Bajai Győző, a harmadikon pedig Veszeli István végzett. De lássuk mit írt összefoglalójában Ádám Péter, a Bajai Halászléfőző Bajnokok Klubjának elnökségi tagja beszámolójában:

Gyurkity István

Három év kihagyás után május 28-án rendezték a VI. Sárközi országos Halfőző Verseny és a XIII. Halsütő fesztivált. Érsekcsanádon a felújított szabadidő park adott otthont a rendezvénynek. Sajnos az időjárás nem volt tekintettel arra,hogy a szépen berendezett parkot napsütéssel varázsolja még szebbé. Aggódó szemek figyelték az eget ahonnan napközben többször is tapasztalhattuk a hideg égi áldást. A versenyzők talán nem is foglalkoztak a rosszra forduló időjárásra hiszen a főztjükkel ,sütésükkel voltak elfoglalva.

Fotók:Ádám Péter

Kevesebben is jelentek meg mint ahogyan ezt a szervezők várták. Viszont rangos mezőny alakult ki. Voltak itt többszörös halfőző bajnokok országos főző,sütő versenyek első helyezettjei és megjelent körünkben a múlt heti Baja Halászléfőző Bajnoka verseny első helyezettje is. Az elkészült minták bizonyították a verseny rangosságát is. Szinte mindenki kiváló étellel remekelt volt aki kettővel is. A helyezéseket a zsűri ezüst és arany fokozattal ismerte el. Többször is visszakostóltunk mintákat, volt ahol minimális pontszám alakult ki a versenyzők helyezései között.

Két kategóriában lehetett indulni aminek a helyezettjei a következők voltak:

Halászlé kategória:

I.helyezett : Gyurkity István

II. helyezett: Bajai Győző

III.helyezett: Veszeli István

Egyéb halétel kategória:

I helyezett: Varga György

II. helyezett: Balogh Bálint

III.helyezett: Balogh Bálint

Köszönjük a versenyzőknek, résztvevőknek, szervezőknek, zsűrinek e szép,emlékezetes napot!

hozzászólok