2018. február 19. Zsuzsanna

Magazin

Túl a legrövidebb napon

Antal Tibor | 2016. december 21. 22:12:09 | Utolsó frissítés: 2 éve

 

 

Ma 7 óra 27 perckor kelt fel a nap, és 15 óra 56 perckor ment le. Legalábbis az általunk elsőként nézett forrás alapján, máshol pár perc eltérést találtunk ehhez képest. Ez volt az év legrövidebb napja, és holnaptól még ha nem is túl gyorsan, de hosszabbodnak a nappalok.  Érdekesség, hogy január közepéig még ennél is később kel fel a nap, viszont ekkor már 25 perccel tovább boldogít minket, ami mindenféleképpen jó hír. Gondoltuk ennek örömén teszünk egy rövid kirándulást a Nagy - Pandúr - szigeten, hogy egy - két fényképet készítsünk a téli természetről.

 

 

Első utunk a Szeremlei - Sugóhoz vezetett, mivel a hétvégén már olyan képeket kaptunk, hogy itt már lehet korcsolyázni. Nos, a látottak, és a tapasztaltak alapján ezt senkinek sem tudjuk ajánlani. A jég a legtöbb helyen még nem elég vastag, és a szélén is könnyen be lehet szakadni az iszapba.

 

Csendélet

 

Ezt követően az erdőn átvezető kerékpárúton mentünk végig, ami igazán hangulatos így télvíz idején is. Ha egy pillanatra megállunk hallgathatjuk, hogy dolgoznak a fakopácsok, de gémekkel is találkoztunk, és énekes madarak is jártak arra. A fagynak köszönhetően egyébként a földes utak sem sárosak, így a sziget belseje felé is lehet kalandozni, ahol további érdekes dolgokat tartogathat nekünk az alvó erdő.

 

 

A kerékpárút mentén a kis tavak is be vannak fagyva.

 

Kiérve az erdőből megtapasztalhatjuk, hogy a karácsonyra a Futrinka utcában is készülnek, ahol sok házikó ünnepi fényben pompázik. Az előrejelzés azonban nem ígér fehér karácsonyt, illetve karácsony első napjára havaseső várható. A 30 napos előrejelzésből pedig kiderül, hogy a szakemberek január elejére jósolnak némi szilárd csapadékot.

 

Forrás:idokep.hu

 

Igazán nagy hideget tehát nem jósolnak január végéig, de ne feledjük a télnek akkor még nem lesz vége.

 

 

 

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment