2022. 26. Jusztina, Pál

Magazin

Tippek az otthoni nyomtatáshoz

| 2021. Július 02. 14:44:33 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:mipan / Shutterstock.com

Ma már nem csak az irodákban és a nyomtatószalonokban, hanem a háztartásokban is egyre gyakrabban használt eszköznek számítanak a nyomtatók. Ennek oka a rohamos technológiai fejlődés, illetve az ennek köszönhetően egyre könnyebben megfizethető ár. Otthoni használat mellett általában nincs is szükség akkora teljesítményű, valamint masszivitású szerkezetre, hiszen nem egy irodányi ember munkáját kell kiszolgálnia a gépnek.

Éppen ezért nagyon népszerűek a tintasugaras nyomtatók, amik alacsonyabb áron megvásárolhatóak, viszont a nyomtatott oldalak száma alacsonyabb, mint a lézernyomtatók esetében. Az alábbiakban tehát a tintasugaras nyomtatók otthoni használatáról ejtünk szót.

Ez a típus tintapatronokkal működik, aminél a nagyon ritka használat kiválthatja azt a jellegzetes problémát, amivel a lézernyomtatónál nem kell számolni, ami nem más, mint a nyomtatófej beszáradása. Ennek elkerülése érdekében célszerű havonta legalább néhány oldalt akkor is nyomtatni, ha egyébként nem terveztük volna. Ha azt látjuk, hogy az elkészült oldalon a tinta nem egységes,akkor könnyen lehet, hogy csak egy kis takarításra van szükség. Azt általában jelzi a nyomtató, ha már nem áll rendelkezésre elég festék, de az ilyen helyzetekre jobb felkészülni előre, és akár online, kényelmesen egy toner webáruház kínálatából beszerezni a tartalék festékpatront.

Amikor az utántöltésről van szó, fontos, hogy ismerjük a nyomtatónk pontos típusát, a modell számát, mert majd ez segít boldogulni a hatalmas festékpatron kínálatban. Gondoljunk arra is, hogy már léteznek olyan alternatív megoldások is, amikkel költséghatékonyabban tudunk majd a későbbiekben nyomtatni, ezalatt az olyan kompatibilis patronokra gondolunk, aminek más a gyártója, mint a gépünknek. Utánpótlásnak célszerű egyszerre a fekete és a színes patronról is gondoskodni, amit akár csomagban is be lehet szerezni, ahogy például a F6V24A típus esetében is. A jó minőségű festékektől ma már nem kell tartani, nem tesznek kárt a nyomtatóban, erről általában az eladó által vállalt garancia alapján győződhetünk meg.

hozzászólok