2022. 26. Jusztina, Pál

Magazin

Nyári melegben különösen fontos a kerti asztalok és kerti tárolók szerepe

www.whitepress.net | 2021. Június 30. 05:58:12 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Shutterstock.com

A nyári melegben, aki csak teheti, menekül a kertjébe, a friss levegőn, a napsugarak ölelésében tölti a szabadidejét. Ilyenkor felértékelődik a kert felszereltsége, hiszen minél több időt töltünk benne, annál inkább észrevesszük, mire van szükség a komfortos használathoz. Ekkor kerülnek igazán képbe a kerti asztalok és kerti tárolók.

Mire szolgálnak a kerti asztalok?

A legalapvetőbb kerti bútorok közé tartoznak a kerti asztalok. Miért? Mert asztalra szinte minden tevékenység során szükség lesz. Ha csak ki akar ülni az ember a friss levegőre, elvileg elég lenne ehhez egy szék – de mi van akkor, ha inna is valamit, esetleg egy kis rágcsálnivalót vinne magával? Ilyenkor szüksége lesz egy asztalra, hiszen az ételt és az italt nem tesszük a földre, ha van rá jobb mód. A sütögetés során szintén fontos, hogy legyen elegendő pakolófelület, a kerti asztal pedig tökéletesen ellátja ezt a feladatot. A kerti asztal előnye, hogy strapabíró, ellenáll az időjárás kihívásainak, azaz kifejezetten a kertre lett tervezve. Persze ettől függetlenül még vigyázni kell rá, de tartós megoldás, amely hosszú évekig ellátja a feladatát. A kerti asztal elsősorban funkcionális darab, ám nem baj, ha odafigyelünk az esztétikára is. Egy gondosan kiválasztott darab a hozzá illő székekkel évekig a kert, a terasz dísze lesz.

Hasznos kiegészítők a kerti tárolók

A kerti tárolók nem tartoznak a legsűrűbben vásárolt szabadtéri bútorok közé – a fontossági sorrendben megelőzi ezeket az asztal és a szék. Mégis, a kerti tárolók nagyon hasznos kiegészítők, csak az tudja ezt igazán, akinek van ilyen az udvarában. Ez a bútordarab tökéletes arra, hogy mindent elrejtsen, amire éppen nincs szükség a kertben. Ez azért fontos, mert a csapadék, a napsütés, valamint a természet egyéb kihívásai könnyen kárt tehetnek a szabadban használt eszközökben, de csak akkor, ha azokat nem próbáljuk meg megvédeni. A kerti tárolók éppen azt a célt szolgálják, hogy fedett helyet biztosítsanak ezeknek a tárgyaknak, ráadásul sokkal könnyebb lesz rendet tartani a kertben, ha mindennek megvan a helye – például egy tárolóban.

hozzászólok