2022. 18. Ilona

Magazin

Természet és kaland

Antal Tibor | 2022. Augusztus 02. 13:43:36 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kedden kora délután sajtótájékoztatót tartott a Rotary Club Baja a Halászati Miniskanzennél. Nem csoda a helyszín, hiszen ezen a nap itt töltötték az idejüket a club első alkalommal megrendezett nemzetközi gyermektáborának résztvevői. A 15 – 17 éves fiatalok a világ számos tájáról érkeztek.

Az összegyűlteket Györök Zoltán, a bajai szervezet regnáló elnöke köszöntötte, aki tájékoztatta a sajtó képviselőit az elmúlt tíz nap tartalmas eseményeiről. Majd Nyirati Klára polgármester asszony következett, aki kiemelte, az élményeknél – kalandoknál is fontosabbak az itt kötött életre szóló barátságok.

Fotók:Rotary Club baja facebook oldala

De visszatérve a táborozókra:az Amerikai Egyesült Államokból, Csehországból, Horvátországból,Izraelből, Írországból,Olaszországból, Romániából,Spanyolországból és Tajvanból is érkeztek résztvevők, akiknek a tábor 65%-át kellett önerőből finanszírozniuk (ami 300 eurót tett ki) + az ideutazást, a többit a rotarysok és támogatók tették hozzá. A toborzás a Rotary Club nemzetközi fórumán történt. A 10 nap alatt megismerték Baja környékének természeti szépségeit, fókuszban a Dunával és a Gemenccel, de a fővárosba is eljutottak.

Voltak méhészkedni, madarászni, eltekertek a Pörbölyi titánhoz, csónakázhattak – fürödhettek a Dunán, megismerkedhettek a Felsőszentiváni Szélmalommal, a Pörbölyi Ökoturisztikai Központtal, a környék fürdőhelyeivel, a pecázással, a bajai halászlével, és még sorolhatnánk.

Szóval összességében egy nagyon komplex programot állítottak össze egyfajta városmarketingként a szervezők, hogy a résztvevő diákok minél jobb hírét tudják vinni Bajának, és remélhetőleg sokaknak el tudják mondani, milyen jó hely is a mi otthonunk.

hozzászólok