2022. 18. Ilona

Magazin

5 tipp arra, mit vegyél fel a randira, hogy divatosnak tűnj, és jól érezd magad

| 2022. Július 28. 12:05:30 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A randikérdés nem csak a hölgyek számára komplikált néha öltözködés szempontból, hanem bizony a férfiak esetében is. Ilyenkor sokkal nehezebben tudjuk ugyanis eldönteni, mit vegyünk fel, főleg hogy a randi nem is mindig ott végződik ahol megbeszéltük. Lehet, hogy moziba készülnénk, de étterem lesz belőle, és így tovább. Aztán persze ott van az is, hogy mégis csak elegánsabban kéne öltözködni a megszokottnál. Viszont a túlöltözés sem megoldás… Mit válasszunk ilyenkor férfiként?

Elegáns és egyben lezser felső? Létezik ilyen is! Íme, két tipp hozzá!

A legjobb, ha olyan szettet állítunk össze, ami például egy moziba, de egy étterembe is megfelelő lehet. Erre a legjobb segítség mindig a férfi zakó, vagy egy stílusos farmer kabát. Manapság már számtalan stílusos ám hétköznapi viseletre is megfelelő zakót – és farmer kabátot – kaphatunk. A zakó pedig már egy farmerral felvéve is elegáns. Vagyis nem fogunk igazán mellényúlni. Ugyanez a helyzet a skinny pólóval vagy az inggel is. Előbbi nem a tipikus nagyon lezser t-shirt, hanem annak egy kicsit testhezállóbb típusa. Az ilyen pólók, főleg egyszínű, sötét változatban, egyfajta fiatalos eleganciát csempésznek az öltözékünkbe, mellesleg zakóhoz is remekül passzolnak. Aki viszont az ingre szavaz ott is nagyon sok lehetőség adott ma már. Az ingből a legjobb, ha valamilyen sötétebb színt választunk, mert a világos ing színek vagy túl alkalmiak vagy túl hétköznapiak lehetnek. Egy bordó, vagy fekete inggel azonban nehezen fogunk rosszul választani. A legjobb ilyenkor, ha egyszínű inget nézünk, ugyanis egy randi esetében az egyszínű darabok adhatják meg azt a félelegáns megjelenést, ami a cél. A mintás ingek már bonyolultabb előkészületet igényelnek.


Milyen legyen a cipő? Van hozzá két ötletünk is

A lábbeli kiválasztása talán a legegyszerűbb, ugyanis nem muszáj manapság már elmenni a legelegánsabb oxford cipőig ahhoz, hogy stílusosan nézzünk ki. Egy fekete, egyszínű bőr férfi sneaker tökéletesen passzol ma már bármilyen sportzakóhoz. Ez pedig egyenes út a randira is illő félelegáns megjelenéshez. Fontos hogy a sneaker egyszínű legye, ugyanis minél kevesebb színnel operálunk annál elegánsabb szettet válogathatunk össze. Ezért ebben az esetben is van pár szín, amit azért kerüljünk. Ne vegyünk fel fehér, illetve világosbarna sneakert se. Legyen letisztult, sötét színű és lehetőleg selyemfényű – például rendes bőr – ez a típus lábbeli, ha a félelegáns megjelenés a cél. A másik esélyes lábbeli jelölt ilyenkor a chelsea vagy egy félelegáns oxford. Mindkettőből kapni kifejezetten olyan típust, ami elegáns, de még nem annyira, hogy szmokingot kelljen húzni hozzá.

Nadrágkérdés

Randira nadrágot választani talán a legegyszerűbb dolog. Ugyanis ebben az esetben teljesen mindegy, hogy az adott nadrág farmer, vászon vagy éppen bőr, mert nem a nadrág anyaga és fazonja fog dominálni – leszámítva persze a kinyúlt mackót, azt inkább hagyjuk otthon. Ami igazán számít az a nadrág színe és bősége. Ne legyen túl szűk, slim fit, mint valami leggings – az egyébként sem áll valami mesésen igazából senkin – de olyan bő se legyen, mint egy deszkás nadrág. A legjobb az arany középút, vagy a test vonalát enyhén követő skinny típus. Színekből pedig mindenképp a sötét színt részesítsük előnyben, kivéve, ha olyan kánikulában találkozunk, hogy a rövidnadrág sem okozhat problémát a randin. Más esetben azonban jobb, ha a sötétkék, fekete, sötétbarna vonalon mozgunk.

hozzászólok