2024. 18. Andrea, Ilma

Magazin

Teniszcipők férfiaknak – viselhetőek-e irodai munkához?

| 2023. Március 03. 09:52:42 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A férfi tornacipő régóta töretlen népszerűségnek örvend már, azonban a legtöbb esetben csupán a hétvégi szettek kiegészítőiként láthattuk eddig őket. Manapság viszont a dresszkódok már nem feltétlenül egyeznek a rég megszokott elvárásokkal, így a teniszcipők viselése is egyre inkább sokrétűnek mondható. Nem csoda tehát, hogy sokan akár irodai szettjükhöz is ilyen lábbelit választanának, de vajon mennyire helytálló ez? Nézzük meg!

A férfi teniszcipők különféle változatai

Míg a teniszcipők között számtalan kifejezetten sportos modellt felfedezhetünk, addig az elegánsabb fazonokból is bőségesen akad választék a piaci kínálatban. Ez alatt azon férfi tornacipők értendők, amelyek visszafogott, monokróm árnyalattal rendelkeznek, és minta nélküliek – tehát nem a rockzenészek által kedvelt pepita modellek. Ezek a vászoncipők nem csupán rendkívül kényelmesek, de olyan univerzális viseletet jelentenek, amelyek valóban stílusos kiegészítők lehetnek akár az elegánsabb, férfias szettek mellé is. Az ilyen lábbelik képesek egy kis sportos lazaságot csempészni formálisabb szettjeinkbe, méghozzá anélkül, hogy elrontanák az összhatást. Tehát egy-egy ilyen tornacipő kétségkívül jó választást jelenthet megszokott irodai outfitünk mellé. Ráadásul manapság már számtalan modellt találhatunk ezekből, amely megfelel a fentebb említett kritériumoknak. Elég csak végignéznünk például a CCC kínálatán. Itt számtalan elismert brand teniszcipői elérhetőek, így amennyiben nincs ötletünk, honnan vásároljunk, mindenképp jó választást jelenthet. A CCC termékeit pedig nem csak áruházaiban, de weboldaláról is egyszerűen beszerezhetjük.

Irodai ötletek teniszcipővel

Ha azon morfondírozunk, hogy teniszcipőt válasszunk munkahelyi ruházatunk mellé, akkor itt egy pár ötlet ehhez. Amennyiben szeretnénk belecsempészni kedvenc lábbelinket irodai viseletünkbe, úgy például letisztult dizájnnal rendelkező teniszcipő jó választást jelenthet slim fit farmerrel és inggel párosítva. Ez egy olyan már-már klasszikus összeállítást takar, amely tökéletesen megállja a helyét még a legelegánsabb irodai környezetben is. Ezen túl szintén jó választást jelenthet, ha ing helyett elegánsabb pólót és sportzakót húzunk teniszcipőnk mellé. Ez is egy olyan összeállítás, amely az üzleti találkozók alkalmával sem fog csődöt mondani. A lényeg tehát, amire figyelnünk kell az efféle sportos eleganciát megjelenítő szettek során, hogy a tornacipő mellé mindig társuljon valamilyen lazább ruhadarab is. Tehát ne húzzunk vászoncipőt egy hagyományos öltöny–nyakkendő kombináció mellé csak úgy. Az ilyen kifejezetten alkalmi outfitek mellé ugyanis röhejesen festhet egy laza tornacipő. Ha viszont kicsit megtörjük ezt a merev, elegáns összhatást, például egy farmernadrággal, akkor ízlésesen beilleszthetjük outfitünkbe kedvenc lábbelinket is. Amennyiben így teszünk, és a korábban említettek jegyében megfelelő teniszcipőt választunk, úgy az valóban értékes darabja lehet munkahelyi viseletünknek a mindennapok során.

hozzászólok