2018. február 25. Mátyás

Magazin

Taroltak a bajaiak

origo.hu | 2017. október 08. 13:47:40 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Lecsóval töltött rétest és lepcsánkát is kóstolhatott a zsűri.

 

Az egyik napon a középiskolások kezében járt a fakanál, míg a másikon már az ország legjobb főzőcsapatai mérték össze erejüket és fogásaikat. A fiatal nemzedék nyúlcombot és csontos vaddisznó gerincet forgatott a kezében, a tapasztaltabb nemzedék kondérban kavarta a halászlét és a lecsót. Finom ételek, szép tálalás, jó hangulat, és persze a győztesek harci kiáltása jellemezte idén az OMÉK főzőversenyét.

 

Három fővárosi és két vidéki szakácstanulókból álló középiskolás csapat hazai alapanyagokból készíthetett ínycsiklandó ételeket. Az öt csapat kétnapos küzdelemben mérhette össze főzőtudását, és nyűgözhette le a zsűrit: szeptember 21-én busa filé és szűzpecsenye, másnap pedig házi nyúlcomb és a csontos vaddisznó gerinc volt a menü. Végül az első helyet a budapesti Dobos C. József Szakképző Iskola diákjai  szerezték meg.

 

A szakácsversenyek sorozata azonban még nem ért véget, ugyanis másnap már hajnalban készültek az ország legjobb főzőcsapatai: 14 kondérban rotyogott az étel, fenséges illatokkal fűszerezve a levegőt. Az egész napos verseny során a legízletesebb ételeket és a legszebb tálalást is díjazták. A versenyzők kitettek magukért: lecsóval töltött rétest és lepcsánkát is kóstolhatott a zsűri, amelyet Sági Szilárd vezetett.

 

Bajai Jópofa Srácok Fotó:omek.hu

 

Taroltak a bajaiak: a város csapata halászlé és birkapörkölt kategóriában hozta el az első helyet, a Bajai Jópofa Srácok pedig a lecsójukkal végeztek az élen. A legszebb csapatmegjelenés első díját Baja város csapata kapta, a Bajai Jópofa Srácok pedig a legszebb tálalással lettek az elsők.
A megmérettetést követően a vásár közönségét sem hagyták ki a jóból, hiszen ők is megkóstolhatták az elkészült fogásokat.Hozzászólok!

Facebook Google +
1
komment