2021. 19. Márió, Sára

Magazin

Tarolt a bajai halászlé Székesfehérváron

Antal Tibor | 2019. Április 08. 08:38:11 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 Fotók: Dr. Révfy Zoltán facebook oldala

 

Tarolt a najai halászlé a VII Halünnepen – adta hírül az egyik székesfehérvári portál, tehát szó sincs arról. hogy mi túloznánk.

“A halászlé kategóriában tarolt a bajai: a különdíjat és a dobogós helyeket is ez a típus nyerte. A különdíjas Veszeli István és csapata lett, a harmadik helyen a kulcsi önkormányzat csapata végzett, a második a Kékfarkúak Baráti Köre (ez a két főzőtársaság tavaly is a legjobbak között volt), az aranyérmes ebben a kategóriában a Reinkhalnáció nevű formáció akik egyébként Bajáról érkeztek a Halünnepre.

 

A győztes csapat

 

A versenyről ezt írta a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete:

 

Hétvégén rendezték az ország egyik legnagyobb gasztronómiai versenyét a székesfehérvári Palotavárosi tavak mellett. A versenyen több mint nyolcvan csapat indult. Ebből halászlé kategóriában 72 versenyző mérte össze a tudását. Az első négy helyezett bajai halászlé volt. Egyhangú pontozással az első helyezett Ikotity József, a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületének  tagja lett. Veszeli István, aki szintén az egyesület tagja, főzőbajnok negyedikként végzett és különdíjat kapott a kiválóan megfőzött levére. Mint megtudtuk, a szoros versenyben a 2.,3.,és 4. helyezett között egy-egy pont döntött. Gratulálunk tagjainknak, bajnokainknak és az őket kísérő lelkes segítőknek, hogy városunk büszkeségét a BAJAI HALÁSZLEVET ily sikerre vitték ismét és újabb rangot szereztek neki e kiemelkedő versenyen.

 

 

 


hozzászólok