2020. 11. Lili, Nóra

Magazin

Semmi jóra ne számítson a héten

| 2015. Január 05. 14:11:48 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Bár jelenleg nincs riasztás a megyében vagy az ország más részein, az időjárás mégsem kegyes hozzánk. Ma már megtapasztalhattuk a havas esőzést és az enyhe havazást, de további csapadékra is számítanunk is kell a héten.

 

Kedd éjszaka viszont észak felől csökken a felhőzet, délen is megszűnik a hóesés. Napközben jobbára derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -8 fok között alakul, de a havas, derült, szélcsendes tájakon -10 foknál is hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +3 fok között valószínű.

 

Szerdán nyugat felől erősen megnövekszik felhőzet (előbb csak fátyolfelhők, napközben már vastagabb felhőzet is lesz az ország felett), de csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunától keletre -7, -12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -8 fok között valószínű.

 

Csütörtök éjjel többfelé zúzmarás köd, illetve az ország nagy része fölött alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. A köd elsősorban a keleti országrészben néhol tartósan megmaradhat, errefelé lesz az országon belül a leghidegebb. Helyenként hószállingózás, esetleg ónos szitálás is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagy részén -3, -9 fok között alakul, de a havas, keleti tájakon akár -10, -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -6 fok között várható.

 

Pénteken egy érkező hidegfront hatására a köd ugyan megszűnik, de átmenetileg több helyen vegyes halmazállapotú csapadék várható: az ország keleti részén a havazást eső, majd záporok váltják fel, nyugaton inkább eső lesz jellemző. Keleten helyenként ónos eső is lehetséges. Az északnyugatira forduló szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára -1, +7 fok között alakul, Kelet-Magyarországon lesz a hidegebb.

 

Szombaton borult idővel indul a nap, majd nyugat felől átmenetileg felszakadozik a felhőzet. Sokfelé várható eső, a keleti határvidéken ónos eső is lehet. A szél nyugatira, délnyugatira fordul, de csak helyenként erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 6, 12, a Dunától keletre 0, 6 fok között alakul.

 

Vasárnap éjjel ismét borult időre számíthatunk, majd napközben felszakadozik, csökken a felhőzet. Délelőttig sokfelé lesz további eső, majd futó záporok, hózáporok alakulnak ki. Az északnyugati, nyugati szél megerősödik, többfelé ismét viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

hozzászólok