2022. December 8. Mária

Magazin

Országos hetedik helyek

Sajtóközlemény | 2022. November 23. 05:58:17 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Veszprémben faragták a biteket a bélás lányok

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara az idén tizedik alkalommal rendezte meg a Bakonyi Bitfaragó Bajnokság elnevezésű országos középiskolai programozási csapatversenyt.

Az országos döntőig több körben kellett webprogramozási feladatokat megoldaniuk a jelentkezőknek, amelyekhez a szükséges ismereteket a szervezők által összeállított segédanyagokból sajátították el, valamint mentor segítségét is kérhették. Az első négy forduló megmérettetései után a döntőben a legjobb 8 csapat mérkőzhetett meg egymással. Az egyetlen iskola, amelynek csapata csak lányokból állt a Bajai III. Béla Gimnázium volt. A 7 órás döntőben egy okosotthont modelleztek a tanulók, majd megoldásukat a verseny zárásaként prezentálni is kellett.

Az intézmény csapata a 7. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Birkás Dóra 11. B, Glocker Hedvig 11. A és Kertész Panna 11. A. Felkészítő tanár és mentor: Daka Mónika.

Vándor Viadal

A Bajai III. Béla Gimnázium csapata a Vándor Viadalban idén is bejutottak a döntőbe, ahonnan tavalyi évhez hasonlóan 7. helyezéssel távoztak.

A Vándor Viadal programot tavaly hirdette meg először középiskolás diákok számára az Országos Erdészeti Egyesület, az Erdei Vándortábor Program keretében, a vándortáborozás és a túrázás népszerűsítésére. A versenykiírás szerint egy-egy iskolából négy fős csapatok nevezhetnek, két fiú-két lány összetétellel, ha pedig valamely csapat az előző évben is döntőbe jutott, akkor egyetlen tagja mellé kellett három új tagot találni. A bélás csapat esetében Soós Nóra (11. B) újrázott, hozzá csatlakozott Czinege Zóra (11. B), valamint Gottlieb Gábor (10. D) és Kovács Kristóf (10. D). A helyszíni döntőbe való jutás feltétele volt öt online forduló teljesítése, amelynek során a fiatalok különféle érdekes – túrázáshoz, kiránduláshoz, földrajzhoz, helyismerethez, logikához kötődő – feladatokat oldottak meg, az első húsz csapat pedig (egy intézményből legfeljebb egy) utazhatott Salgótarjánba. Kísérő tanár: Gottlieb Gábor

hozzászólok