2021. 24. Timót

Magazin

Ment minden a lecsóba

Horváth – Barna Lilla | 2019. Augusztus 01. 10:37:16 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Mint ahogyan a korábbi években is, július utolsó hétvégéjén rendezték meg Bátmonostoron az immár IX. Lecsófesztivált. A két napos rendezvényen több száz látogató fordult meg településen. Pénteken a békéscsabai Waset of Skin zenekar szórakoztatta az érdeklődőket, közben street fighter shown dübörögtek a motorok, a nyeregben Árvai Józsefet, Szűcs Dánielt és nem utolsó sorban a bátmonostori Körmöczi Zoltánt láthattuk.  Az estét Juhász Disco-val zárult.

 

 

 

Szombaton 12:00 órakor kezdetét vette a VI. Lecsófőző és egyéb paprikás ételek versenye. 12 csapat mérette meg magát a Szabadtűzi Lovagrend zsűrije előtt. A zsűri elnöke Mészáros Attila szabadtűzi lovag volt, a zsűri tagja Romfa – Müller Tamás a Bányai Júlia iskola szakoktatója, valamint a zsűri tagja, és a fesztivál háziasszonya is egyben Fekete Ildikó a Bajai Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, Média és marketing munkacsoport vezetője.

 

 

A házi készítésű sütemények versenye is kíséri a főzőversenyt, az idén Széles Adrienn nyerte a fődíjat, gesztenyés – málnás csodájával. A főző verseny győztese Kovács Endre lett, aki két év után vissza szerezte a vándor serleget Bíró Antal bajai halfőző bajnoktól. Endre nagyon finom őz pörköltet készített kapros tejfölös nokedlivel. Az első hellyel meghívást is nyert a Szabadtűzi Lovagrend által a budapesti Kiskondér gasztronómiai kerületi versenyre mely májusban kerül megrendezésre.

 

 

A délután folyamán ingyenes programokkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. Volt kézműves foglalkozás, arcfestés, horgoló sátor, ugráló vár, Europe direct sátor.

 

 

A színpadon a Danubia tamburazenekar, a Bátmonostori Hagyományőrző Néptánccsoport, az I Like Dance tánccsoport, valamint a Kredenc együttes szórakoztatta a nagyérdeműt. Este Csili Tibor, Urbán Kirisztián és Bölcskei István húzták a talpalávalót.

 

 

2020. júliusának utolsó hétvégéjére, a X. Lecsófesztiválra is várunk mindenkit sok szeretettel, igyekszünk erre a kerek számra nagyobb meglepetéssel is készülni.  

 

 

Horváth – Barna Lilla
könyvtáros-művelődésszervező

 

 


hozzászólok