2018. február 25. Mátyás

Magazin

Ma sokan voltak a Sugón

Antal Tibor | 2017. augusztus 10. 22:29:37 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

A Sugovicával kapcsolatban az idei nyáron nem sok pozitívumot tudtunk írni. A vártnál sokkal előbb lecsökkent a víz 2.5 méteres szint alá, ami nem igazán kedvez a fürdőzésnek, vagy ha mégis jött víz akkor meg gyorsan eltűnt  a homokos föveny.

 

 

Az utóbbi napokban azonban a szebb arcát mutatja a Sugó. A vízállás a maga 3.5 méterével tökéletes (kis hordalék ugyan van, de belefér), és az ismét feléledő kánikula sokakat levonzott a partra. Szerencse, hogy mozgott a levegő így elviselhető volt, bár aki a szabadban dolgozott az lehet mást mond erről.

 

 

Tehát, ha ma nem is annyi embert láttunk a strandon, mint a hőskorszakban, de szép létszám volt mind a városi oldalon, mind a Nagy-Pandúr - szigeten. Ráadásul a héten zajló judotábornak köszönhetően eléggé nemzetközivé vált  az utóbbi napokban a Sugó közönsége. Ezúton is gratulálunk a Mogyi Bajai Judo Clubnak, hogy közel 500 sportolót csábítottak ismét városunkba.

 

 

A vizes játszótér is működik, a presszóban is elégedettnek látszottak az emberek a sör hőmérsékletével, úgyhogy ma majdnem minden klappolt. Persze annyi észrevételünk lenne, hogy a parlagfüvet és a gazt hamarosan kaszálni kellene az újvárosi feljárónál (meg a játszótérnél), de a két héttel ezelőtti vihar okozta károk rengeteg munkát rótak az illetékesekre, így hasonló elmaradások érthetően többfelé vannak a városban.

 

 

De ezt félretéve, illetve ezzel együtt is hasonló állapotokkal mint amiket ma tapasztaltunk egész nyáron kiegyeztünk volna a Sugón. Péntekre még jó időt mondanak, a hétvégére viszont lehűlés várható. Azért reméljük, hogy lesz még strandidő ezen a nyáron, és ezzel együtt kedvező vízállás is akár a Sugón, akár a Dunán. Felhívnánk viszont fokozottan mindenki figyelmét a felelős fürdőzésre, hiszen a Duna az elmúlt hétvégén is életet követelt.

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment