2020. 30. Jeromos

Magazin

Kutyafotók sörözés közben

Antal Tibor | 2019. November 30. 18:00:18 | Utolsó frissítés: 10 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Életkép a megnyitó előtt

Szombat délután egy nem mindennapi helyszínen, Baján a Szentháromság tér sarkán található a Galéria Art Kávézóban nyitották meg Kiss Csanád Kutyafotó kiállítását. Az összejövetel Weöres Sándor: Kutyatár című versével kezdődött, amit egy kislány székre felállva mondott el, és természetesen nagy tapsot kapott utána.

Húsz forintért tarka kutya, 
Tízért fehér kutya jár 

Őt Sándor Boglárka követte, az Összefogás a Bajai Cicákért Egyesület aktivistája, így úgy tűnik mégiscsak létezik a kutya – macska barátság. A rövid méltatást követően kissé megilletődve az alkotó állt a mikrofon elé. Tőle megtudhattuk, hogy a történet onnan kezdődött, hogy egy ismerőse 6 hetes francia buldogjáról szeretett volna fotókat a Városligetben, de ő azt javasolta neki, menjenek a műtermébe, ami az ő igazi világa.

A sorozat annyira jól sikerült, hogy lett folytatás, sőt egymás után kapta a telefonokat a gazdiktól, akik mind szerettek volna hasonlót saját ebjeikről. Az üzlet tehát beindult, de nemcsak erről van szó. Csanád sorra járta a a menhelyeket, és készített fotókat az ottani négylábúakról, mivel gyorsan bebizonyosodott, hogy csakúgy mint az emberek esetében egy párkereső oldalakon, egy jó képpel gyorsabban gazdit találnak a kutyusok is. Tacskós révén a tacsikkal kezdett, de utána jöttek a vizslák, a dogok is. Az eddig fotózott ebek számát 1000 és 2000 közé tette, amiből minimum 500 menhelyi volt.

A rövid de érdekes történetet türelmesen végig hallgatta mindenki, majd sörözött tovább. A fotók az év végéig lesznek láthatóak a kávézóban.

hozzászólok