2021. Október 16. Gál

Magazin

Közös ünnep

Sajtóközlemény | 2021. Szeptember 30. 17:05:15 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Garai Székelykör Egyesülettel jelenlétében tartotta meg jubileumi műsorát a 75 éves, fennállása óta folyamatosan működő pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület.

A pancsovai művelődési központban az Erős Mária Príma Primissima-díjas népművész varrottasaiból készült kiállítást nyitották meg. Ezt követően Rancz Károly, a pancsovai Petőfi Sándor MME elnöke, majd Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár tartott ünnepi beszédet. A tartalmas műsorban a pancsovai egyesület mellett bemutatkozott a kevevári Keve Magyar Művelődési Egyesület vegyes népdalköre, valamint a Garai Székelykör néptáncosai és énekcsoportja is.

dav

Ezen az ünnepi fellépésen kívül a közeli Kevevárán lépett fel a csoport hosszabb műsorral a magyar népzenei esten.

A garai csoport utazása során felkereste Bács várát. Megállt Futakon, ahol lerótta tiszteletét Hadik András sírhelye előtt. Egykori – ma mezőgazdasági iskolaként működő – kastélyát is megtekintette. Pancsován a Temesen sétahajókázhattak egészen a Duna torkolatáig. Hertelendyfalván a Tamási Áron Székely–Magyar Művelődési Egyesület új székházát tekintették meg. Külföldi vendégszereplésük végén Belgrád nevezetességeivel, a Nándorfehérvári várral és a belvárosi sétálóutcával, Knez Mihajlova utcával ismerkedtek meg.

hozzászólok