2021. 23. Zoltán

Magazin

Kincskereső Kalandtúra Garán

Tudósítónktól | 2021. Május 29. 21:00:23 | Utolsó frissítés: 4 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az idei évben a pandémiás helyzet miatt a kisiskolás gyermekek számára szinte minden rendezvény és program elmaradt. A községben sajnos sem gyermeknap, sem majális nem volt, valamint hagyományos iskolai kirándulásokat sem lehetett szervezni. Ezért a Garai Iskola legkisebb tanulóinak pár vállalkozó szellemű, kreatív SZMK-s anyukája, kihasználva Gara nagyon jó adottságait,rengeteg nagy zöld területét, egy több állomásból álló, Kincskereső Kalandtúrát szervezett, az első és másodikos kisdiákok részére.

A kaland az Iskola elől indult reggel, ahol varázsbetűk segítségével kellett a gyermekeknek újabb és újabb térképdarabokat gyűjteni, hogy a soron következő állomásokra eljuthassanak. Minden állomáson, különböző ügyességi, logikai, és Játékos mozgásos feladatokat kellett megoldaniuk, más és más jutalomért cserébe, de természetesen a fő cél a kincs megtalálása volt.

A feladatok között szerepelt kavicsfestés, emléktábla készítés, játékos mutogatós feladatok, alma-táncoló verseny, pingpong labdás ügyességi feladatok, bója kerülés, és minden ami az elmaradt rendezvényeinket megszokott.

– Még tavasszal fogalmazódott meg az ötlet a fejükben, Nagyné Rendek Karolinával, hogy az elmaradt szüreti bált, farsangi bált, iskolánk Betezda Alapítványának megszokott és szeretett rendezvényeit, valahogy, ha a járványhelyzet engedi, pótolnunk kell. Szerencsére mindenki nagyon pozitívan állt az ötlethez, rengeteg segítséget kaptunk! Az osztályfőnökök,az Iskola, a helyi vállalkozók- akik több helyszínen is különböző játékokkal, padokkal asztalokkal, üdítővel – csocsóval vártak minket, Községünk polgármestere, mind-mind rengeteg segítséget biztosítottak, ezúton is szívből Köszönjük nekik! -nyilatkozta Márics Alexandra.

A programok végén pedig egy helyi új vállalkozás, a Food Monster jóvoltából kedvezményesen fagyizhattak az iskolás gyermekek, amely egyúttal a Kincs szerepét is betöltötte. Délben a csillogó szemű és kipirult arcú, de nagyon fáradt gyermekek egy igazi izgalmakkal teli Kincskeresésen voltak túl, és megígértük nekik, hogy ha minden sikerül, ebből hagyományt csinálunk, és jövőre szintén megszervezzük nekik a Garai Kincskereső Kalandtúrát.

hozzászólok