2024. 26. Ervin

Magazin

Kikaptunk a szegedi halászlétól

Balajti Péter- www.delmagyar.hu | 2015. Feburár 20. 23:51:33 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Budapest – Gazdagon terített asztallá változott a fővárosi Vajdahunyadvár környéke, amely vasárnap estig a harmadik budapesti halfesztiválnak ad otthont.

 A fenséges ízekkel tarkított rendezvény pénteketn arra a kérdésre próbált választ adni, melyik a finomabb halászlé, a bajai vagy a szegedi. A szervezők a lehető legigazságosabb zsűrire bízták a döntést, a közönségre. Míg a bajaiak ponty, szürkeharcsa és némi kárász hozzáadásával gazdagították a gyufatésztás lét, addig a Tisza-partiak a passzírozott pontyos vegyeshal-alapot haltejjel töltött boszorkányszigeti batyus tésztával bolondították. A versenytársak kitettek magukért, és egymás főztjét is megkóstolták.

 

 A szegedi Frank Sándor viszont lefőzte a zsűrit és a kóstoló közönséget. Fotók: Bors /Cser Dániel
A szegedi Frank Sándor viszont lefőzte a zsűrit és a kóstoló közönséget. Fotó: Cser Dániel

– Ennél finomabb szegedi halászlét még nem ettem – dicséri kollégája főztjét Csémy László, akinek kedves szavait rögtön viszonozta Frank Sándor, a szegedi halászcsárda mesterszakács tulajdonosa.

A bajai Ádám Péter, Csémy László és Kolmann Péter többszörös halfőző bajnokok is kitettek magukért. Fotó: Bors
A bajai Ádám Péter, Csémy László és Kolmann Péter többszörös halfőző bajnokok is kitettek magukért. Fotó: Bors

– Mintegy háromszázhatvanan kóstoltak és szavaztak – mondja a Délmagyarországnak Németh József, a rendezvény szakmai védnöke, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagja.

 

Forrás: www.delmagyar.hu

 

Ne feledjük el, hogy minden csak játék, és messzemenő következtetéseket nem kell levonni belőle.

A bajai embereket viszont annyira megmozgatta ez a dolog, hogy lenne egy ötletem: csináljunk egy visszavágót nyáron Baján!

hozzászólok