2024. 8. Mihály

Magazin

Jó bornak nem kell cégér

Antal Tibor | 2016. Feburár 17. 10:57:07 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

 

Azt hiszem mindenki tudja hol lehet Baján a legjobb savanyú káposztát venni. Aki mégsem annak segítünk: a piacon a csarnok mögött az öreg bácsinál.

Viszont érdemes időben menni hozzá, hiszen olykor már 10 óra előtt elfogy legendás portékája. Gyakran előfordul, hogy máshol amikor csak lézengenek, nála sorok állnak.

 

Sorban állás az utolsó adagokért 10 óra körül.

 

De mi a titok nyitja? Hiszen sehol nem reklámoz, és akciós feliratokkal – árakkal sem ösztönzi a vásárlókat, mégis mindenki az ő káposztáját keresi.

 

 

A válasz egyszerű: Gáspár Aladár származását tekintve bukovinai székely, aki az 5 áttelepített magyar falu egyikében Istensegítsen látta meg a napvilágot. A székelység a savanyú káposzta elkészítésének tudományában mondhatni világelső, és a hagyományoknak megfelelően tudás apáról fiúra szállt a  Gáspár családban is. A minőség tehát garantált, és ezen kívül a káposzta igen egészséges ételnek mondható  kiemelkedően magas C-vitamin tartalma miatt, amit akár savanyúságként, de magába is fogyaszthatunk.

 

 

 

Nem mellékesen 45 éve árul feleségével közösen ugyanazon a helyen a bajai piacon. Úgyhogy a tapasztalatra sem lehet panasz, vagy hogy nem lehetne tudni éppen hol kínálja zamatos portékáját.

 

 

A Gáspár Aladár ameddig egészsége jól szolgál szeretné folytatni mesterségét, de van is kinek tovább adni a tudást a családban, aki majd átveszi a staféta botot ha eljön az ideje.

hozzászólok