2022. 23. Dezső

Magazin

Eszközök, amelyek jól jöhetnek az autójavításhoz

| 2022. Május 10. 07:58:59 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Ezek közé tartoznak például a csavarhúzók, kalapácsok, fogók, csavarkulcsok és dugókulcskészletek. A járművek javításához használható egyéb szabványos szerszámok közé tartozik az emelő, emelőállványok, tölcsér, multiméter, biztosítékok, nyomatékkulcsok, törővasak, dugaszolóalj-adapterek, bilincsek és egyéb eszközök.

Kéziszerszámok

  • Törőrúd. …
  • Különböző típusú fogók. …
  • Kalapácsok (hagyományos és ütvecsapó) …
  • Ütvecsavarozó. …
  • Olajszűrő csavarkulcs. …
  • Csákány Készlet. …
  • Feszítővas. …
  • Lyukasztó és véső.

A különböző eszközökről készült kép az autodoc.hu oldalról származik

Milyen eszközök

Csavarkulcsok / kulcskészletek

A villáskulcs vagy csavarkulcs fontos autóipari szerszám. Segít a csavarok vagy anyák könnyű eltávolításában, a kis és hosszú nyelű csavarkulcsok pedig rugalmasságot biztosítanak, ha szűk vagy szűk helyeken kell dolgoznia. Mivel az olyan járművekben, mint az autók, szinte mindenhol vannak csavarok, beleértve a motor, az ajtókat és a belső teret.

racsni és dugókulcs készlet

Egy racsni és egy dugókulcskészlet hasznos eszköz a kerékanyák, csavarok és hasonlók eltávolításához. Akár egy kerék eltávolítására és egy lapos gumiabroncs cseréjére, akár az autó olaj teknőjének eltávolítására van szüksége a motorolaj cseréjéhez, egy állítható, angol és metrikus dugókulcsokkal ellátott racsniszett szinte minden járművön segít a munkában.

Csavarhúzó készlet

Mivel a csavarok a járműveken használt másik gyakori rögzítőeszköz, a csavarhúzó készlet birtoklása erősen ajánlott. A különböző típusú csavarhúzókat és tartozékokat tartalmazó, teljesen felszerelt készlet sokféle járműtípus szervizelésében segít.

Trolley emelő

A kocsiemelő segít megemelni a járművet a talajról, hogy elegendő hely álljon rendelkezésre az alatta történő munkavégzéshez. Azokra a telephelyekre van szükség, ahol nincs járműemelő, a kocsiemelők hidraulikával működnek, hogy biztonságosan felemeljük és leengedjük a járművet a jármű sérülésének elkerülése érdekében. Bár különböző méretekben és kapacitásokban kaphatók,

Akkumulátor-elemző

Egy másik eszköz, amelyet érdemes a szerszámkészletében tárolni, egy 12 voltos akkumulátor elemző készülék. A kézi készülék az akkumulátor feszültségéről és más fontos analitikai adatokról ad információt, beleértve a töltést, a minősítést stb. A technológiát használó beépített nyomtatóval elmentheti és kinyomtathatja az adatokat a nyilvántartás vezetéséhez. Memória Funkcióval is rendelkezik, így a korábbi leolvasókat is előidézheti.

Zseblámpa vagy munkalámpa

A zseblámpa vagy munkalámpa minden autószerelő szerszámos ládájának másik alapvető kelléke. Az elemlámpák fényforrásként működnek, és segítenek a sötét körülmények között vagy a jármű nehezen hozzáférhető területein történő munkavégzésben.

Kalapács

A kalapács egy sokoldalúan alkalmazható eszköz, amely nélkül még a járművön végzett leghétköznapibb munkák elvégzése is nehézségekbe ütközik. Legyen szó akár arról, hogy valamit igazításba kell tolnia, vagy extra erőre van szüksége valaminek az eltávolításához.

Amikor szükséges

Az autóipari szerszámokat úgy tervezték, hogy megkönnyítsék az autóipari javításokat, módosításokat és szervizeléseket, így a járműveken végzett munkák során elengedhetetlenül szükségesek. A megfelelő kéznél lévő szerszámok nélkül nehéz lesz hiba vagy késedelem nélkül elvégezni a szükséges feladatokat.

hozzászólok