2020. 9. Erhard

Magazin

Hattyúparadicsom Szeremlén

Antal Tibor | 2020. Január 12. 10:55:53 | Utolsó frissítés: 3 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Tőlünk nyugatabbra valószínűleg egész gazdasági iparág épülne arra a jelenségre, mellyel évek óta télvíz idején Szeremle büszkélkedhet. A Bajához közeli településen ugyanis az állóvizek befagyását követően nagy számban gyűlnek össze évről – évre a hattyúk.

120 példányt számoltunk össze

A komp közelében ezúttal is több, mint 100 példány verődött össze, akik mozgásuknak köszönhetően apró lékeket tudnak fenntartani, sőt ha vékony a jég törik is azt.

Egy fiatal jégtörő

Ha viszünk nekik némi élelmet, könnyen közelebb is lehet csalni a falánk jószágokat. A kukoricát, búzát, kenyeret szívesen fogadták, a konyhai zöldhulladékra azonban nem mozdultak rá, így ez a kacsáknak jutott, akik szintén nagy számban telelnek itt.

-Kösz a kukoricát!

A hattyúk meglátogatása nem mellékesen kitűnő családi program is lehet, de ottjártunkkor épp fotósok készítettek róluk remek felvételeket. A helyszínt megközelíteni legegyszerűbben úgy tudjuk, ha az első templomnál jobbra, majd utána a sarkon balra fordulunk, és megint jobbra felgurulunk a töltéskoszorúra. Innen már a látvány vezet minket.

Egy kis családi balhé a vasárnapi ebéd közben

További madaras hír, hogy vasárnap délelőtt ismét madárgyűrűzést tartottak Kalocsa Béláék a Petőfi – szigeti Turisztikai Központnál, amire sokan voltak kíváncsiak.

Fenyvescinegével ismerkedhetnek a gyerekek

hozzászólok