2020. 9. Erhard

Magazin

Arany fácán és a Hell a sláger

Antal Tibor | 2020. Január 11. 12:52:00 | Utolsó frissítés: 3 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Január 11-én szombaton megkezdődött a Szemétfogócska sorozat 2020-as évada. Ez az a rendezvény amikor gyerekek (és az őket kísérő felnőttek) tisztítják meg a város különböző pontjait. A helyszín ezúttal a Bajaszentistvánt a töltéssel összekötő út volt, ahol 2017-ben debütált Bátori Magdi néni ötlete. Mint megtudhattuk, az első alkalomkor 12-en szorgoskodtak. Azóta bőven nőtt a létszám.

Bátori Magdolna

A részt vevő aktivistákat a nagy távolságra való tekintettek három felé osztották. Egy részük a halastavaktól kifelé indult el, egy másik csoport féltávtól befele, a harmadik pedig a legtermékenyebb völgyes részt tisztította meg a töltés felé.

A végén járt a jutalom csoki

Összességében elmondhatjuk, hogy a várostól kifelé féltávig a leggyakoribb találatok közé a sörös- és energiaitalos dobozok, és a csokipapírok voltak, amiket valószínűleg az elhaladó járművekből hajítottak ki. Sörök közül magasan a legnépszerűbb az Arany fácán, az energiaitalokból pedig a Hell típusú. Vagy az is meglehet, hogy egy – egy valaki aki erre jár erre esküszik.

Ennyien szorgoskodtak

A szakasz vége felé, ahol a héten sajtótájékoztatót is tartott Perlaky Ferenc, a városüzemeltetési osztályról, egy újabb nagy rakás szemét miatt volt minden ami szem – szájnak ingere. Piszoártól kezdve a műanyag asztaltól az autógumikon keresztül a önkéntes aktivisták sok mindent összeszedtek.

Egy gyermek például egy rozsdás fegyvernek látszó tárgyat is talált, ami valószínű régi játék, de most már ki tudja.

a fegyvernek látszó tárgy

Az akció végén a gyerekek csokit, piros pontot, aszalt gyümölcsöt és kekszet is kaptak, a felnőtteket pedig forralt borral is megkínálták. Aki nem vezetett, el is fogadta.

hozzászólok