2020. 27. Hella

Kékfény

Török embercsempész

www.police.hu | 2019. Május 12. 11:32:37 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőrei Csátalja közigazgatási területén 2019. február 15-én 20 óra 10 perckor intézkedés alá vontak egy német forgalmi rendszámú KIA Carnival típusú személygépkocsit. Az autót egy 39 éves török állampolgár vezette, aki török útlevéllel és érvényes német tartózkodási engedéllyel rendelkezett.

A gépkocsiban további 5 török férfi utazott. Az utasként tartózkodók sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

 

A nyomozók előterjesztést tettek az őrizetbe vett 39 éves gyanúsított letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A Bács-Kiskun megyei rendőrök az eljárás során azt is megállapították, hogy a gyanúsított 2019. január 20-án Németországból Magyarországra utazott azzal a céllal, hogy Röszke térségében felvesz egy – illegális határátlépést követően hazánkban bujkáló – török csoportot. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei azonban 2019. január 23-án Röszke külterületén elfogták a 9 fős török állampolgárokból álló csoportot.

 

 

 


hozzászólok