2021. 17. Rudolf

Magazin

Érdemes húsvétkor Vaskútra tekerni?

Antal Tibor | 2021. Április 01. 15:28:16 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A vaskúti ünnepi dekoráció egy része

Hurrá! Itt az ünnepi hosszú hétvége, nincs munkahely, home office valamint online tanítás se, és az előrejelzések szerint remek idő várható. Mit lehet ilyenkor még tenni bőséges sonka- tojás- torma- és kolbászfogyasztás mellett, úgy hogy még lehetőleg a Covid vírus se környékezzen meg bennünket? A családok feltehetően szabadtéri programokat fognak maguknak kitalálni, méghozzá olyanokat, amiknél másokkal nem nagyon kell érintkezni. Erre lehet jó a kirándulás mellett a bicajozás is, amire az egyik legjobb kiépített lehetőség a környéken a Baja – Vaskút kerékpárút.

Baja és Vaskút között

Igen ám, de mint március közepén beszámoltunk róla, a kerékpárút Vaskút térségébe eső szakaszán felújítási munkák kezdődtek el. Így mi egy kicsit körbenéztünk, hogyan is állnak a munkálatok, vajon érdemes-e elindulni a közeli településre az ünnepi hétvégén.

Bajai szakaszon minden változatlan

Nos, azt tapasztaltuk, hogy a bajai szakaszon minden a szokásos. No, de meddig tart az? Pontosan odáig, hogy átmegyünk a sokat bírált átkelőn félúton, és elmegyünk a kiserdő mellett a volt gyümölcsös határáig. Itt egy kordon van kihelyezve, amit már kicsit arrébb raktak (ki tudja vajon hivatalosan), és ezen a részen már nem is dolgoznak. Itt még gurulhatunk tovább pár száz métert.

Ezután egy “gyűlöletkeltő Árpád – sávos szalaggal” lezárt rész jön, jelezve, hogy itt már nem kívánatos személyek vagyunk. Igaz látszólag még szintén pár száz métert haladhatnánk, utána már összeszűkül az út, és jelenleg is komoly munkálatok zajlanak.

Egész pontosan itt az történik, hogy elvágták az út alá benövő gyökereket, illetve újabb gyökerek behatolását megelőzendően műanyag lemez beépítését hajtják végre mind két oldalon a kerékpárút padka részébe. Jelen állás szerint itt tartunk, de ezt követően új aszfaltburkolat kialakítására is sor fog kerülni.

Két oldalt a kerékpárút széle felbontva

Az utolsó kb. egy kilométeren így csak közúton folytathatjuk, ami ott jártunkkor meglepően forgalmas volt, így idősebbeknek, családoknak nem ajánljuk, csak a bátrabbaknak. Hogy a munkálatok pontosan meddig tartanak erről nincsenek információink, de a látottak alapján úgy tűnik, tempósan, szépen haladnak vele.

hozzászólok