2022. 26. Jusztina, Pál

Magazin

Elindult útjára a díszpolgári oklevél!

Hercegszántó Község facebook oldala | 2021. Július 14. 15:37:23 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Forrás:Hercegszántó község facebook oldala

Hercegszántó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 205/2021. (VII. 9.) számú határozatával döntött, hogy 2021.évben a hercegszántói születésű Vöő Sándor 655N330W.Valparaiso, IN46385 (Amerikai Egyesült Államok) alatti lakosnak „Hercegszántó Díszpolgára” címet adományoz.
Vöő Sándor úr felajánlásából 2008.szeptember 19.-én Hercegszántón felállításra került a világ egyik legnagyobb Szüz Mária szobra. Sándor bácsi önzetlen felajánlása nagyban hozzájárult nem csak Vodica- Máriakert kegyhelyünk és egyházközségünk hitéletének megújításához, hanem településünk hírnevének öregbítéséhez is.
Mivel Sanyi bácsi kora és egészségi állapota már nem teszi lehetővé a hazautazást, ezért kértük Zsigó Róbert államtitkár úr és Szíjjártó Péter miniszter úr segítségét, hogy az általunk küldött oklevelet és ajándékokat a Külügyminisztérium közreműködésével juttassa el az Egyesült Államok béli Magyar Nagykövetségére. Egyben felkértük Nagykövet Urat, hogy küldeményünket személyesen adja át Sanyi bácsinak, melyről kérjük, készítsenek videó anyagot. Az ünnepi átadásról készült filmfelvételt pedig 2021. augusztus 13-án a „Szántóiak Napja” rendezvény keretében felállított nagyszínpad kivetítőjén ünnepélyes keretek között mutatjuk be!- hercegszántó Község facebook oldala

hozzászólok