2020. 9. Erhard

Magazin

Dübörög a bolhapiac

Antal Tibor | 2019. November 24. 11:21:59 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az átjáróban csábító kolbászszag fogadja az arra járókat

Bár kissé hideg, de kellemes napsütéses idő volt vasárnap délelőtt, így kilátogattunk a bolhapiacra, megnézni azt, hogy vajon a piac átépítése miatt mennyiben változott a minden héten megrendezett, immár hagyománnyá vált program népszerűsége. Ugyanis a szerda – szombat rendszerességgel áruló zöldséges kofák korábbi látogatásunk során panaszkodtak a forgalom visszaesésére.

Csörgőórából nem volt hiány

Nos, a bolhapiacnál úgy tűnik más a helyzet. Rengeteg az árus, és vevőből érdeklődőből sincs hiány. Az ideiglenes elrendezés pedig, hogy a standok fele kint van a kínai bolt és a piac között, valamint a baromfipiacon talán még kedvezőbb is ennek a műfajnak.

A hátsó alkalmi részen is sok az árus

Rátérve az érdekességekre, a légpuskáktól kezdve a régi fegyőr ruhákon keresztül a kosárlabda palánkig van minden, ami egy átlagembernek általában kacat, mások számára viszont drága kincs lehet, az érte folytatott alkudozás pedig beszélgetés, és akár öröm forrása is.

De találtunk ritkaságnak számító retro játékokat, régi rádiókat, festőhengereket, de orosz katonai órát is, és hivatalos német katonai fényképeket is, amin sokszor meghökkentő dolgokat is láthattunk.

Ilyen képeket is lehet vásárolni 2019-ben a bajai piacon

Egy árussal beszélgetve, aki nem épp a legkelendőbb portékákat kínálta megtudhattuk, hogy számára itt minden forint ajándék. Tudja, hogy amit ő kínál gyakorlatig semmit sem ér, de ennek ellenére így is össze tudja keresni ezzel minden évben a külföldi nyaralásuk árát. Nem mellékesen pedig egyfajta hobbinak tekinti a bolhapiacozást, mivel szereti csinálni.

Légpuskából is volt kínálat több helyen is

hozzászólok