2023. December 1. Elza

Magazin

Bajai motívumok lesznek a híd alatt

Antal Tibor | 2023. Október 30. 20:05:11 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

2021.X.18.

Ma számoltunk be arról közösségi oldalunkon, hogy a Sugovica – híd mind két hídfőjét lefestették szürkére, és reményünket fejeztük ki, hogy nem gyorsan újra összefirkálva.

2023.X.29.

A poszthoz rengetegen szóltak hozzá, melyek között többen is azt javasoltak, hogy ne maradjon ilyen szürkén, hiszen valami igényes graffiti igen is jól mutatna mind két oldalon, amúgy meg úgy is összerondítanák előbb – utóbb. Az eddigi össze – vissza firkálmányoktól viszont mindenki elhatárolódott.

“Sokkal egyszerűbb lenne, ha meghirdetnének egy rajz pályázatot s az első két helyezett alkotásai felkerülnének a falra. Ezt minden évben meg lehetne rendezni, így legálisan alkothatnának a művészek. Kell egy téma s rá kell bízni a képzeletre.”-írta egyik olvasónk.

A legendás Nyálas Dubec-et is reinkálhatnák akár a híd alatt amitől pár éve köszöntünk el, persze kissé igényesebb változatban

Pályáztatás ugyan nem lesz, de mint kiderült, nyitott kapukat döngetnek fórumozóink, hiszen Széll Péter az alábbiakban reagált a posztra:

-Már a lefestése előtt megegyeztünk az erre ajánlkozó fiatal festővel, hogy a főépítésszel egyeztetett bajai motívumokat fogja ezekre a tiszta felületekre festeni. Megkeresett bennünket Szabó Milán, aki ismert graffitis (ha jól tudom Taylor néven), hogy szeretne ilyen módon egy festhető felületen bajai vonatkozású és színvonalas képeket festeni. A felülről vezérelés annyiban érvényesült, hogy Kégli József közreműködésével a gyerekkönyvtár és a két óvoda mellett, amihez cégén keresztül festéket biztosítottak a hídlábak lefestéséhez is kedvezményesen kaptunk festéket és tiszta felületet hoztunk létre. Milán hozta a javaslatokat, ötleteket és a főépítész csak véleményt mondott, hogy a javaslatok közül városképi szempontból melyik tűnik jobbnak. No és a festéshez szükséges festéket is mi fizettük ki, hiszen nem volt elvárható, hogy ekkora felületekhez szükséges pénzt saját zsebből teremtse elő. Mire erre a beszélgetésre, javaslatokra most sor került itt a facén, addigra ezeken már túl voltunk.- írta az alpolgármester.

Ilyen is tud lenni egy igényes graffiti, ez persze nem bajai városi téma

Tehát lesz graffiti a híd alatt Szabó Milán közreműködésével, de nem a városszerte látható Taylor felirat, hanem valami Bajához köthető. Természetesen várjuk a fejleményeket, és nyomon fogjuk követni az eseményeket.

Egy Tailor a sok közül

hozzászólok