2024. 18. Andrea, Ilma

Magazin

A szerencsejátékok világát is megváltoztatja az Apple Vision Pro

| 2024. Feburár 29. 11:59:35 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

fotó forrása: pixabay

Amióta a kétezres években megjelentek az első okostelefonok és egyre több dologra lehetett felhasználni[1]  a telefonokat, a technológiai fejlődés szédítő tempót vett. Ebben jelentős szerepe volt az internetnek, hiszen a huszonegyedik században a technológiai fejlődés ha nem is szinonimája az internetnek, de legalábbis ráépül, vagyis kéz a kézben járnak.

Az egyik olyan iparág, amely talán a leginkább odafigyel a technológiai újításokra és azokat folyamatosan beépíti a működésébe, az a szerencsejáték üzletág. Az olyan platformok, mint a Lemon Casino folyamatosan követik az aktuális trendeket, a fogyasztói szokásokat és kínálatukat ezekhez igazítják.

Ennek köszönhetően ezek a platformok, amelyek kezdetben csupán a hagyományos kaszinók virtuális változatai voltak, ma már egyfajta szórakoztatóipari központtá nőtték ki magukat. Az olyan játékok mellett, mint a rulett, a nyerőgépek, a blackjack, ezeken a platformokon ma sportfogadási lehetőségek is vannak.

De emellett olyan játékok is elérhetők, mint a lottó, a kenó, a különböző kaparós sorsjegyek, illetve rendszerint találhatók itt olyan interaktív játékok is, mint a népszerű Monopoly online változata.

Az iparágról azonban elmondható, hogy folyamatosan változik, amihez a technológia jelentős mértékben hozzájárul. A következőkben néhány olyan dolog kerül felsorolásra, amelyek az iparág irányvonalát határozhatják meg 2024-ben.

Mesterséges intelligencia, metaverzumok, virtuális valóság

A mesterséges intelligencia a tavalyi évben robbant be a köztudatba, noha azelőtt is jelen volt, csak kevésbé volt rivaldafényben. Az alkalmazása körül jelenleg még folynak bizonyos viták, ennek ellenére egyre több iparág fedezi fel és építi be szolgáltatásai közé.

Az online szerencsejáték oldalak esetében ez a megoldás abban segít, hogy a játékosok minél inkább testreszabott kaszinó élményt kaphassanak. Az AI figyeli a játékosok szokásait és olyan ajánlatokat, promóciókat, játékokat kínál fel nekik az oldal meglátogatása során, amelyek leginkább illeszkednek igényeikhez.

A metaverzumok szintén olyan területnek számítanak, amelyek sokak számára ma még megfoghatatlannak, rejtélyesnek tűnnek, noha egyre inkább elterjednek ezek is, igaz, egyelőre a fiatalabb korosztály keretében.

Így aztán, számos olyan metaverzum létezik, ahol online kaszinók is üzemelnek. A játékosok pedig, akik házat építettek, letelepedtek avatarjukkal ebben a virtuális városban, megtehetik, hogy elsétálnak egy ilyen objektumba és ott kedvenc játékaikkal játszanak.

A virtuális és kiterjesztett valóság közvetlenül kapcsolódik az előző innovációhoz. Ha a játékos ugyanis egy VR-szemüveg használatával bolyong egy ilyen metaverzumban és ül le egy rulettasztalhoz, vagy játszik egy pókerpartit, a technikai megoldásnak köszönhetően pontosan olyan érzése lehet, mintha fizikai valójában ott ülne az asztalnál.

Ehhez persze tegyük hozzá azt is, hogy a 2000 után született generáció, akik egyre népesebbek lesznek a felnőttkorú lakosság körében, már máshogy szocializálódtak, másféle igényeik vannak. Ők nem feltétlenül ragaszkodnak hozzá, hogy valamit meg tudjanak érinteni, érezzék az illatát, tapintását, az élethű virtuális élmény nekik legalább olyan fontos.

Éppen ezért is van jövője az ilyen megoldásoknak, amelyek közé remekül illeszkedik az almás cég legújabb terméke az Apple Vision Pro.

Na de mit tud az Apple Vision Pro?

A címbe foglalt kérdés jogos, főleg ha először találkozol ezzel az elnevezéssel. Ha pedig ez a helyzet, akkor kezdődjön a történet egy lépéssel hátrébb. Vagyis, mi is pontosan az Apple Vision Pro?

Egy olyan technológiáról van szó amit az Apple cég tavaly júniusban mutatott be a nagyközönségnek és ami forradalmasítja a virtuális valóság okozta élményt, ugyanis egyetlen készülékben ötvözik a virtuális és a kiterjesztett valóság tulajdonságait. Ennek köszönhetően a felhasználó úgy tudja élvezni a digitális tartalmakat, hogy mégis kapcsolatban marad a fizikai valósággal.

A készülék alumínium kerettel rendelkezik, ellentétben más cégek VR termékeivel, amelyek műanyagból készültek. A fejlett AR/VR technológia jóvoltából pedig szinte élethű videós anyagokat és képeket tud megjeleníteni.

A szemüveg üvegből készült előlappal rendelkezik, a belső részében pedig két OLED kijelző van, amelyek akár 23 millió pixelt is képesek megjeleníteni. A szemüvegnek külső akkumulátora van és kétórányi időre biztosítja az ellátást.

Amiben még eltér az eddigi ilyen készülékektől, az az, hogy nem kellenek külső kontrollerek, vagy számítógép a kapacitás biztosításához. Ezt megoldja a saját M2 processzor, ezen felül pedig a szemüvegnek saját operációs rendszere is van.

Ennek alapján valószínűleg el tudod képzelni, milyen mértékben módosíthatja az ilyen eszközök megjelenése az online szerencsejátékok világát. Egy ilyen szemüveg használatával tényleg ki sem kell mozdulni a szobából, mégis olyan érzésed lehet, mintha Las Vegas legjobb létesítményeiben sétálnál és játszanál.

hozzászólok