2018. július 16. Valter

Magazin

7+1 tanács, hogy a Szilveszter se legyen rémálom!

kutyaguru.blog.hu | 2017. december 30. 09:39:51 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

 

 

Nálunk ez a nap mindig egy nagy kutyás buli, többen összegyűlünk, így a kutyák is oldják egymást és mi is szórakozhatunk! Régi vágyam ilyenkor egy alpesi házba elvonulni és ott várni az újévet!

Hoztam pár tanácsot nektek, hogyan kerüljétek el a rémálommal kísért Szilvesztert:

  1. Fáraszd le a kutyát, már előző nap és az nap is, egy kirándulással, vagy nagy játékkal, tanulhatsz is vele! Ha tudod, hogy fél a zajoktól vidd hosszú pórázon, hogy elkerüld a szökést egy korai petárda miatt! Ha a kutya kellemesen elfáradt, nyugodtabb lesz, és nem kapkodja minden zajra a fejét!
  2. NE nyugtasd, ha látod, hogy fél! Alapból persze ez a normális emberi reakciónk, de számára mást jelent ilyenkor a nyugtatás. Hagyd, hogy ha akar, bújjon el, hogy saját maga tapasztalatból jöjjön rá, a durrogások nem jelentenek veszélyt!
  3. Ha tudod, hogy ilyenkor szeret elbújni, készítsd neki előre egy jó búvóhelyet, ahol biztonságban érezheti magát, egy letakart ketrecet, plédből épített bunkit!
  4. Csak pisilésre vidd le, ne erőltesd a sétát a túl sok stressz és a szökés lehetősége miatt! Bőven elég, ha leviszed a ház elé pisilni és már jöttök is fel! Így elkerülheted, hogy mellettetek robbanjon a petárda, vagy a tűzijáték!
  5. Ha tapasztaltad, hogy kutyád már a saját egészségét is veszélyezteti a következő munkanapokon látogass el állatorvosodhoz és kérj speciálisan erre az esetre használható nyugtató készítményeket!
  6. Figyelem elterelés: ha kutyád szeret tanulni, játszani, próbáld meg elterelni a figyelmét, így könnyebben szokja a zajokat. Ezt csak abban az esetben csináld, ha látod rajta a hajlandóságot, ellenkező esetben kövesd a 2. pontot!
  7. A legjobb, ha esetleg vidékre, csendesebb helyre tudtok vonulni a kutyával!

+1. Ha szeretnél szórakozni ezen az éjszakán, és a kutyát egyedül hagynád, használj esetleg szobaketrecet, letakarva, de mindenképp gondoskodj arról, hogy a szökés lehetősége ne állhasson fent! Ha ez az első Szilvesztere, inkább maradj vele otthon, hogy lásd, milyen reakcióra számíthatsz jövőre! Ha a házi buli mellett döntesz, olvasd át a Karácsonyi tippeket, hogy elkerüld az éjszakai ügyeletre való rohangálást!

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
1
komment