2021. 3. Kornélia

Közélet

Visszaáll a régi közlekedési rend

Antal Tibor | 2021. Január 25. 19:34:36 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Egy hete számoltunk be arról, hogy Baján átszervezték Rókusváros egy részének közlekedését, mely keretében a Vasút sor Tóth Kálmán utca és Kenderes utca közötti szakasza, valamint a Kenderes utca egy része is egyirányúvá vált. Erről a tényről a környéken lakók is csak akkor szembesültek, amikor múlt hétfőn kikerültek a táblák, előzőleg nem tájékoztatták őket a változásról. Az ezzel kapcsolatos internetes fórumon minden környéken lakó nem tetszését fejezte ki, holott a hivatalos indoklás szerint lakossági megkeresésre történt a változtatás.

Azonban, hogy sokan felemelték szavukat, és aláírásgyűjtést kezdeményeztek úgy tűnik meghozta a hatását. Széll Péter alpolgármester ma este a következőket tette közzé a közösségi fórumon kialakult vitánál:

“Kedves Érintettek! Szeretném jelezni, hogy a Zsitva Veráék által kezdeményezett aláírásgyűjtés által jelzett, és az érintettek döntő többségének így jelzett véleménye alapján polgármester asszonnyal együtt úgy döntöttünk, hogy a beadványban jelzett javaslatokat is figyelembe véve a korábban megszokott forgalmi rendet visszaállítjuk. Ez nem változtat azon, hogy az ilyen és hasonlóan szűk utcákban való közlekedés változatlanul az ott élők és közlekedők körültekintő és konfliktuskerülő módján történhessen. Ennek érdekében a javasolt sebességkorlátozás és körültekintő módon való közlekedés, és annak a feltételeinek javításával történhessen. Polgármester asszonnyal együtt arra kértük a hivatal munkatársait, hogy az ilyen és hasonló, jelentős lakossági kört érintő forgalomszabályozási ügyekben minden esetben a döntést előzze meg az érintettekkel való véleménycsere és egyeztetés lehetősége. Ez nem változtat azon, hogy a fentebb zajlott vitában kinek kinek voltak, lehettek rész igazságai, ezzel együtt minden ilyen esetben fontos az, hogy az érintettek nélkül ne szülessen döntés, még akkor sem, ha egyébként mindenkit a javítás szándéka vezérel. Köszönöm mindenki részéről a korrekt párbeszédet!”

De hogy mikortól áll vissza a régi forgalmi rend, erről még nem kaptunk tájékoztatást.

hozzászólok