2022. 18. Ilona

Közélet

Vasárnap zárt a BBQ

Antal Tibor | 2022. Augusztus 01. 05:22:31 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Vasárnap zárult a BeerBQ Bajai Kisüzemi Sör- és Streetfood Fesztivál, mely három napon keresztül megtöltötte a Tóth Kálmán teret és környékét. A résztvevő érdeklődők szokás szerint különleges söröket és gyorsételeket kóstolhattak a több esetben extravagáns büféskocsik kiszolgálásában. De mellette volt whiskey, fröccs és kürtőskalács is, és még amit kihagytunk.

Újdonság volt a korábbi évekhez képest a fix rendezvénypohár, melyet ezer forintért lehetett megvásárolni, és ezzel a dizájn mellett nem mellékesen jelentősen csökkentették a termelt hulladék mennyiségét. De rátérve a zárónap koncertjeire: elsőként a Sunday Seven Blues fellépésére volt érkezésünk. A bajaiakból, és környékbeli zenészekből álló formáció tele van nagyobbnál – nagyobb egyéniségekkel, így nem csoda, hogy első koncertjükön nagy sikert arattak.

Sunday Seven Blues

Ha már az egyéniségeket említettük, a csapat királynője a sokoldalú Dudás Júlia, akivel a színpadi művektől kezdve már több helyen találkozhatott a nagyérdemű, férje Kerényi Ádám a basszusgitáros, a gitáros Szöllősi Kristóf az ÉZI gitártanára, a szájharmónikát és a csörgődobot a korábbi polgármester Révfy Zoltán szólaltatja meg, a dobok mögött pedig a Hajós – Nemesnádudvar vidék mókamestere Berger János, ismertebb nevén Bergi ül, aki igazából megálmodta a zenekart.

A lényeg az, hogy bár egy hónap készülés után az első koncertjük volt ez, de nem az utolsó. Valószínű a repertoár bővítése után akár a legnagyobb bajai fesztiválon is megállják majd a helyüket, nemcsak a műfajra jellemző kis klubokban. Őket a Stabil Frazir követte, aki személycserék, és apai örömök miatt az utóbbi években ritkán léptek fel, és a múlt heti Viking Fesztiválon tértek vissza.

Stabil Frazir

Az Ódor Krisztián vezette “Sugovica hangjának” majdhogynem kicsi volt a színpad, hiszen tíztagú a formáció, és ezért a beállás sem ment a leggyorsabban. Ennek ellenére érdemes volt megvárni őket, hiszen a jellegzetes SKA ütemekkel operáló “nagyzenekar” már a létszáma miatt is hatalmas zenei arzenált mutat be, a zenei tudásról már nem is beszélve.

Összességében jó tudni, hogy több olyan minőségi zenét játszó bajai formáció van, amit ilyen rendezvényeken bátran színpadra lehet küldeni, és akkor most nemcsak a két vasárnap fellépő formációra gondoltunk. A BeerBQ pedig az idén is jól sikerült. Bár voltak ellentétes előjelzések, de az időjárás is megkegyelmezett a résztvevőknek, az ételek és italok ezúttal is finomak voltak, aki ott volt biztos jól érezte magár. És nem kevesen voltak a helyszínen. Köszönjük a szervezőknek, és a támogatóiknak.

Fotó galériánk vasárnapról itt.

hozzászólok