2021. 17. Zsófia

Közélet

Újabb 330 millió forint a falvak fejlesztésére

Sajtóközlemény | 2021. Július 16. 07:48:28 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Ismét eredményesen szerepelt a választókerület a Magyar Falu Programban. A pályázati forrásból ezúttal község- és művelődési házak felújítására, eszközbeszerzésre, valamint a településen dolgozó szakemberek bérezésére érkezett kormányzati támogatás.

A Magyar Falu Program tisztán hazai forrásból, a központi költségvetésből valósul meg. A 2019-ben indított kiíráson az 5.000 lélekszám alatti települések vehetnek részt, a pályázatnak köszönhetően azóta számos orvosi rendelő, művelődési házak, útszakaszok, oktatási intézmények szépültek és szépülnek meg a választókerületben.

Ezúttal 14 önkormányzat pályázott eredményesen, összesen több mint 330 millió forintra.

Községháza fejlesztésére nyert támogatást Bácsbokod (40.3 millió forint), Bácsszentgyörgy (29.8 millió), Csátalja (29.5 millió), Hercegszántó (29.9 milli), Dávod (47.2 millió) és Gara (29.8 millió).

Mátételkén megszépülhet a faluház (25 millió), a művelődési ház pedig megújulhat Bátmonostoron (18.1 millió forint), Csávolyon (25 millió), Fajszon (13 millió), és Sükösdön (24.8 millió) is.

A pályázat lehetőséget adott arra is, hogy a települések a közösségi programokat ellátó szakemberek bérezésére kapjanak támogatást. Ebből a keretből Bácsborsód (3 millió forint), Érsekhalma (5 millió), Rém (5 millió) és Sükösd (3 millió) részesült.

A mostani fordulóból is jól látható, hogy a Magyar Falu Program több lábon áll – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – A pályázattal Magyarország Kormányának az a célja, hogy a vidéki települések folyamatosan fejlődhessenek, hogy az itt élők jobb körülmények között élhessenek, a közszolgáltatásokhoz pedig könnyebben juthassanak hozzá. A mostani, több mint 330 millió forint támogatás újabb jelentős előrelépést jelenti a vidéki településeinknek – hangsúlyozta a képviselő.

hozzászólok