2021. 21. Ágnes

Közélet

Új – régi látványosság Pörbölyön

Ökoturisztikai Központ Gemenc | 2019. Augusztus 27. 21:03:43 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Az 1896-os Millenniumi Országos Kiállításra Habsburg Frigyes által építetett egyedülálló szépségű, historizáló stílusú pavilont a Gemenc Zrt. a felújítás után méltó helyen állítja fel. Az eddig Bárányfokon található fa épületet a szakszerű felújítás után a gemenci erdőgazdaság Pörbölyön, a népszerű, sokak által látogatott Ökoturisztikai Központjában építi újjá. Az áthelyezési munkálatok I. fázisa a napokban fejeződik be.

 

 

Az 1971-es Vadászati Világkiállítás 50. évfordulóján a 2021-es világkiállítást Magyarországon rendezik meg. Ezen esemény fontos célja – többek között – a vadászati hagyományok ápolása és megőrzése, a társadalom számára méltó módon történő közvetítése. Ennek érdekében a Gemenc Zrt. fejlesztési tervet készített a Bárányfokon álló, Millenniumi Pavilon felújítására, áthelyezésére. Az impozáns épület vadászati kulturális kiállítóhelyként fog működni.

A 2021-ben megrendezendő Vadászati és Természeti Világkiállítás egyik vidéki helyszíneként a kiállítóhely hosszútávon tudja támogatni az erdőgazdaság Ökoturisztikai Központjában már évtizedes múltra visszatekintő természetvédelmi szemléletformálását és ismeretterjesztő munkáját.

A felújítást a tulajdonosi jogokat gyakorló Agrárminisztérium pénzügyi forrást biztosítva erkölcsileg és szakmailag is támogatja.

 

 


hozzászólok