2021. 17. Rudolf

Közélet

Új párt mutatkozott be

Antal Tibor | 2021. Feburár 10. 18:15:48 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szerdán délelőtt sajtótájékoztatót tartott a 2020. októberében megalakult Új Világ Néppárt Baján a Duna Wellness Hotel egyik különtermében, melynek témája többek között a párt helyi csoportjának megalakulása volt. Az összejövetel vendége volt Pálinkás József fizikus, a párt elnöke, aki korábban többek közt 2001 – 2002 között az első Orbán kormány oktatási minisztere, 2008 és 2014 között pedig a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt.

Pálinkás József

Na, de ami nekünk sokkal fontosabb, hogy vajon kikből áll az ifjú párt bajai csoportja? A sajtótájékoztatón jelen volt Brachinger Tamás, korábbi SZDSZ-es önkormányzati képviselő, Csontos Attila vállalkozó, aki sokáig az MNÁMK alapítványának elnöke volt, a Bajai LSE elnökségi tagja, politikai téren pedig a Fidesz bajai szervezetének elnökségi tagja is volt, de a legutóbbi önkormányzati választásokon már a Sikeres Bajáért Egyesület munkáját segítette, sőt az önkormányzat tanácsadó testületnek is tagja volt egy ideig, míg le nem mondott róla László Károly alpolgármester menesztésével egyidejűleg. Rajtuk kívül azonban egy új arccal is találkozhattunk.

Vass Antal

A párt 2022-ben az esetleges előválasztások során Vass Antalt indítaná csatába a választási körzetben. A sokoldalú fiatalember a Corvinus Egyetemen végzett, majd nagyvállalatoknál, és civil szervezeteknél dolgozott. Nem mellékesen előtte pedig a Mogyi Bajai Judo Egyesület tehetséges versenyzőjeként ismerhettük, úgyhogy ha az előválasztás esetleg a tatamin fog eldőlni, nagy pénzzel rá fogadnánk.

hozzászólok