2020. 29. Mihály

Közélet

Sokan gyújtottak gyertyát

Antal Tibor | 2019. December 08. 18:26:50 | Utolsó frissítés: 10 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Liszt Ferenc Kórus műsora

Bár most nem volt annyira hideg, mint egy héttel korábban, mégis némileg kevesebben voltak kíváncsiak a második adventi gyertya meggyújtására, de így is sokan tiszteletüket tették a Szentháromság téren. A rövid bevezető után a Bajai Liszt Ferenc Kórus következett Makkai Kati néni vezényletével, majd Hotorán Gábor református lelkész adventi gondolatait hallgathattuk meg.

Hotorán Gábor

Az ünnepi gondolatok után Nyirati Klára polgármester ismét a színpadra hívott két köztiszteletben álló bajai polgárt, Sipos Lóránd képzőművészt, és Király Attila fotóst, akikben közös hogy mind a ketten főállban tanárként tevékenykednek.

Sipos Lóránd
Király Attila

Az ünnepélyes produkció a mozgó levegőnek köszönhetően nem bizonyult túl tartósnak. A hordóban például egy percen belül kialudt a gyertya. Így önként jelentkezőként másodikként a kvízmesterként is ismert Telek Zoltán lépett elő gyújtogatóként, és miután ő sem bizonyult eredményesnek, a cikk írója is megpróbálta – hasonló sikerrel.

Telek Zoltán is megpróbálta

Végül Burszki Darinka, a Bajai Kommunális és Nonprofit Kft kertészeti ágazatának vezetője lépett elő segítőjével, az előző hét tapasztalatait is felhasználva, kicsit a hordó mellett időzve végül jobb eredményt ért el az addigi kandidálóknál.

Burszki Darinkáék voltak a legjobb gyertyagyújtók

Rövid várakozás után a Kalózka koncertje is megkezdődött a színpadon. A három fős bajai formáció vezetője kihangsúlyozta, hogy ők egyáltalán nem karácsonyi számokat fognak játszani, de azért a közelgő ünnepek miatt egy számot azért felvettek a repertoárba.

Kalózka koncert

hozzászólok