2020. Október 30. Alfonz

Közélet

Hulladéksziget a lakótelepen

www.baja.hu | 2019. December 11. 17:50:56 | Utolsó frissítés: 11 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A BARA LAKÓTELEPEN alakítaná ki az önkormányzat az első hulladékszigetet. A december 10-i helyszíni bejáráson Perlaky Ferenc irodavezető elmondta: egy folyamat első állomása lehet a fejlesztés. „Közterületen egyébként is csak az ürítés napján lehetnének a konténerek, amelyek így egészségügyi és esztétikai gondok okozói.

Zárható, fedett, sövénnyel körbe ültetett szigeteket szeretnénk, melyeket valóban csak az érintettek használnak, s az edényeket az ürítés napján vinnék ki a tárolóból. A Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. is, az első két hulladéksziget kialakítását saját költségen vállalta.” Az irodavezető hozzátette: számítanak a lakosokra is, a növényzet ápolása, a terület rendben tartása az ő feladatuk lesz, továbbá a beruházásnak anyagi vonzata is van.

Egy tavaszi kép a Bara lakótelepről

Több közös képviselő is jelent volt, és számos problémát felvetettek a tervekkel kapcsolatban. Ugyanakkor jó példát is említettek a működésre: A Martinovics utcában már van hasonló hulladéksziget. Széll Péter, a városüzemeltetési bizottság elnöke arra hívta fel a figyelmet: ez egy lépés lehet a rendezettebb állapotok kialakítása érdekében, meg kell próbálni, beválik-e. A közös képviselők, az önkormányzat és az FBH Kft. szakértői több helyszínt is megtekintettek a Bara lakótelepen. Még az ünnepek előtt döntenek a pontos helyszínről. – írta a Baja.hu

hozzászólok